Artikel i Metro (Måndag 27 November 2017)

 
" Bad om hjälp efter våldtäkten - fick höra att hon var äcklig
 
Brott. Efter den misstänka gruppvåldtäkten i Fittja bad kvinnan flera personer om hjälp. I stället ska hon fått höra att hon var äcklig. >>Usch du har sperma i ansiktet och på kläderna, blanda inte in oss<<.
 
Under flera timmar ska kvinnan ha våldtagits av flera män i ett trapphus i augusti förra året. Upp till 20 personer kan ha varit delaktiga, och hon utsattes även för misshandel. Efter att männen hade lämnat trapphuset ringde hon på en dörrklocka och bad den boende att larma polisen. Men han brydde sig inte utan såg bara tilll att hon kom ut genom porten, har hon berättat för polisen. I stället tog hon sig till Fittja centrum för att få hjälp. Flera hon träffade frågade henne vad hon hade varit om. Då hon berättade att hon blivit våldtagen fick höra: >>Men, usch du har sperma i ansiktet och på kläderna, blanda inte in oss<<, vilket framgår av sjukhushandlingar.
 
>>En kille som NN gick fram till sa till henne att hon var äcklig och att hon hade sperma i håret<<. Kvinnan försökte då få hjälp av spärrvakten vid tunnelbanestationen. >>Han bara öppnade spärrarna och vinkade till NN att hon skulle passera. Han hade inget intresse av att hjälpa henne<<, enligt förhör.
 
Kvinnan tog tunnelbanan till centrala Stockholm där hon tog kontakt med poliser, och fick hjälp att komma till sjukhus.
 
Under sjlälva våldtäkten hade en man kommit ut i trapphuset. Han hade sett vad som hände, enligt kvinnan, men valde att inte larma polisen. Då polisen senare hörde den man som antas ha sett våldtäkten förklarade han att han bott i Fittja i 15 år och att man >>lärt sig att inte se eller höra så mycket<<.
 
Metro har i flera artiklar berättat om gruppvåldtäkten i Fittja. Sperma som säkrades på kvinnans kläder matchades i slutet förra åretmot tre misstänkta gärningsmän. De greps dock först i juni i år på grund av resursbrist hos polisen, enligt åklagare Markus Hankkio.
 
Då uppdagades även att polisen hade undersökt fel trapphus och fick göra en ny brottsplatsundersökning. Sperma hittades och kunde matchas mot en 22-årig man som åtalades för medhjälp till grov våldtäkt. En 28-årig man åtalades för samma brott. De ska ha skrattat och filmat våldtäkten med mobilkameror, enligt åtalet. 
 
Tre män mellan 19 och 23 år gamla åtalades för grov våldtäkt. De åtalade nekar till brott, och nu pågår rättegången. "
 
...
 
Artikeln är skriven på sida fyra i tidningen Metro måndagen den 27 November 2017 av Karl Enn Henricsson.
 

Kommentera här: