Det vettigaste jag läst på internet sedan jag upptäckte internet.

 

Text kopierad direkt ifrån Marcus Oscarssons sida på Facebook. Jag tycker han har rätt. Något måste göras INNAN det är för sent.

"DET FRUKTANSVÄRDA KAN DRABBA SVERIGE NÄR SOM HELST- OCH DÅ FÖRÄNDRAS INRIKESPOLITIKEN ÖVER EN NATT

Skräcken för islamistattacker skakar Frankrike, Belgien och Tyskland. Och Sverige kan stå på tur när som helst. Det skulle förändra svensk politik över en natt.

Idag inträffade ännu ett hemskt islamistdåd när en präst dödades och tre skadades i en kyrka i Frankrike. Det är det senaste i en rad dåd som skakat Europa sedan 12 dödades vid satirtidningen Charlie Hebdo 2015. Det värsta dådet drabbade Paris i nov 2015 då 130 dödades och i mars 2016 dödades 32 vid dåd i Bryssel. I sommar har dåden intensifierats: I Nice dödade en lastbilsterrorist 84 personer och nu har skräcken i snabb takt spridit sig även till Tyskland: 18 juli gick en yxterrorist till attack på ett tåg, 22 juli dödades 9 av en gevärsman i Munchen, 24 juli skedde två separata attacker i Ansback och Reutlingen. Sen har vi alla hemska dåd i Turkiet. Och idag kyrkdådet i Frankrike. Några av dåden var inte islamistdåd, men de bidrar ändå till den ökade skräcken.

Myndigheter, Säpo, polisen, politiker och inte minst vanligt folk vet att det vi alla knappt vågar tänka på kan ske när som helst: Att Sverige drabbas av ett blodigt terrordåd. Det finns faktorer som är särskilt illavarslande: tex att vi tm med Belgien har flest s.k. Daeshterrorresenärer i hela EU och att integrationen går dåligt.

Då kommer alla vända sig frågande mot polisen förstås – men också mot våra 8 partier. Då får bostadsfrågan, skolan och vinst i välfärd maka på sig bums. Ty då kommer allt handla om terrorism och säkerhet.

ANALYS
Alla vansinnesdåd är inte Daeshdåd och tyvärr kan alla sorts terrordåd omöjligen förhindras. Men dåden ökar i frekvens i Europa (i Syrien och Irak har de varit vardagsmat varje dag i flera år) och frågan är vad som händer om Sverige drabbas. Förutom allt fruktansvärt lidande förstås så blir det även en partipolitisk fråga. Vad kommer partierna föreslå för att minska riskerna? Polisen har självklart den primära uppgiften men även partierna har en stor uppgift att lägga nya lagförslag. Att bums stoppa alla nya flyktingar kommer givetvis lyftas fram men i den mån det alls är verksamt så är det långt ifrån nog, särskilt på kort sikt.

En prognos är att M och KD har störst förtroende inom Alliansen, att SD har stort förtroende och att S har störst förtroende hos de Rödgröna. Övriga partier får det kämpigare. Flera partier inkl. regeringen har redan presenterat förslag varav flera redan är lag. Men framförallt S har varit dåliga på att marknadsföra sina förslag och väljarna har dålig koll.

Partierna bör redan nu:
1) Tala om vad de redan föreslagit och ev. genomfört.
2) Presentera vilka ytterligare åtgärder de föreslår.

Partiledarna kommer springa omkull varandra för att presentera tydliga förslag och visa handlingskraft om ett dåd skakar Sverige. Men en sak är säker – störst trovärdighet får man om man presenterar förslagen redan INNAN ett dåd sker."

 

Kommentera här: