vad skulle du göra?

Du bestämmer något med en vän (låt oss kalla honom Mikael Persbrandt) en vecka i förväg. Ett biobesök, ett krogbesök, en fika, en lunch, you get the picture. Sure you do. Något du vill.

Kort inpå att denna händelse ska inträffa kontaktar en annan vän dig (Andy Garcia, säger vi att du också är kompis med). Andy Garcia har ett erbjudande you can't refuse. En konsertbiljett till ditt favoritband för halva priset, en inbjudan till fest med folk du vet verkligen kan festa loss eller helt enkelt något som väger tyngre än det du först planerade med Mikael Persbrandt. Något du verkligen vill.

Du står nu inför ett val. Vad skulle du göra?

1.
Tackar för Andy Garcias erbjudande, men möter upp Mikael Persbrandt.
2. Hittar på en lögn för Mikael Persbrandt om att du inte "kan träffas" för att sedan gå all in med Andy Garica.
3. Hör av dig till Mikael Persbrandt och säger att det vore jättekul att träffas men att du fått ett erbjudande du bara inte kan säga nej till.
4. Du ringer och frågar Mikael Persbrandt om han vill med, vill han inte avstyr du Andy Garcias erbjudande och möter upp Mikael Perbrandt.

Finns det något ytterligare alternativ? Är det här en fråga om lojalitet och att hålla ditt ord (mot Mikael Persbrandt) eller handlar det om vad du vill göra (sviker du dig själv genom att inte följa det du eftersträvar mest)?
 
Kommentaren är din.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Kommentarer:

1 Micke:

Den var svår, men antingen 3:an eller 4:an... :-)

2 Tess:

Om det är en riktig vän så kan man berätta för denna vad som inträffat och då förstår han/hon och man kan omboka träffen man hade med denne :-) Jag kör iaf på ärlighet, det där med att hitta på nåt för att dra iväg på annat känns bara fel. Det kommer fram på något sätt till slut och då har vännen all rätt att bli arg och besviken på en.

3 Highlandertess:

Nu glömde jag av mig och skrev Tess på min kommentar :-/

4 Ida:

Haft en fin dag? :)

5 Ida:

Haft en fin dag? :)

Kommentera här: