en säng, en pizzakartong och ett mjölkpaket

Du trodde detta skulle vara en sexnovell..eller hur? Skäms på dig !

Det som står i rubriken är faktist saker jag sett på gatan, bortslängda saker.. skräp. Vanligt skräp? Nej, vanligt skräp är en ölbruk, en snusdosa eller en metro. Detta är intressant. Hur kommer detta udda skräpet ner på våra gator?

Att en lågstadielev slänger ett tuggummipapper på gatan är fel, men fullt förståeligt. Samma sak gäller ungdomar som lägger ölbrukar i parker, men men men.. hur hamnar en säng mitt på gatan? Det var ingen liten säng heller ska ni veta, minst två personer måste burit den. Istället för att låtit sängen stående i lägenheten eller slängt den på en sopstation bestämde de sig helt enkelt för att ställa den mitt på en gata i centrala Stockholm? Smidig lösning?

Härnäst kommer pizzakartongen ni i bilden. Antingen äter man pizzan på pizzerian eller tar man den hem, hur hamnar då en tom pizzakartong mitt på gatan? Äter man den hemma för att sedan lägga den på gatan istället för att bara slänga den i soporna? Än en gång blir jag fascinerad över hur dum en männska kan vara..om det inte är flera människors beslut dessutom!

Sist och minst kommer det lilla härliga mjölkpaketet. Mjölk är vanligtvis inget man dricker som en kaffe eller en Coca Cola på stan. Tog personen med sig ett tomt mjölkpaket till jobbet efter att ätit gröt och tappat den på vägen?

... Vart är mänskligheten på väg och vart är mitt vackra Stockholm som var världens renaste huvudstad för mindre än tio år sedan?

/ GeorgVanHalen

Dagens sånginsats: Gary Moore - That Kind of Woman

Kommentarer:

1 E:

Fascinerad stavas det..annars bra inlägg!

/språkpolis

Kommentera här: