Avskedsfesten, Maggie & Focus

 
Avskedsfesten (2014) | Betyg: Känsligt ämne, men bra avvägt med smart humor
Det här är en judisk film, men oroa er inte.. Trots min extremt limiterade förmåga att förstå språket gick det ändå. Med textning är det inga problem. Språket är enkelt, handlingen inte särskilt avancerad och det är relativt lite prat i filmen (utan att det blir konstgjort lite). Filmen tar upp ett allvarligt ämne med både dramatik och oväntat mycket humor. Det är inget "HHAHAHHHAA"-film, men skämten är välplacerade och bra mycket smartare än mycket annan humor i diverse filmer. Den enda egentliga kritiken jag har är att slutet kändes avsnoppat. Annars var det kul att se en film nästan helt bestående av äldre som både spelade bra och bjöd på sig själva. En tänkvärd och genuint bra film. Rekommenderas.
 
Maggie (2015) | Betyg: En zombie-film i mängden som tillför väldigt lite om ens något
Låt mig skriva i klartext.. Den här kan ni hoppa över. En av Arnolds få seriösa roller, men han känns mest missplacerad och alla ständiga snabba scenbyten (trots en långsam handling) gör det inte bättre. Det finns ett fåtal scener som höjer sig ifrån det övriga, men överlag är denna oengagerande och känns totalt onödigt i en tid då det pumpas ut zombie-filmer och serier som aldrig annars. Själva utvecklingen av zombier är aningen bättre i många andra, men frågan är om en sådan detalj spelar roll då första tredjedelen av filmen nästan gör så att du stänger av. Det mer övergripande är faktiskt inte helt olikt Avskedsfesten så det är lite utav ett sammanträffande för mig, men då den filmen var genuint charmig och intressant är denna inte det. Skippa denna. Sämsta filmen jag sett med Arnold.. Sorry Arnold.
 
Focus (2015) | Betyg: Plastig men bitvis underhållande
Har du sett Oceans Eleven och Oceans Twelve? Det här blir som en parodi på ett mellanting. Den är inte lika bra som Oceans Eleven, men bättre än Oceans Twelve. Sannerligen mer underhållande än Oceans Twelve också. En del scener i denna film är både smarta och roliga, men redan från start fick jag ett plastigt intryck. Mycket känns extremt påklistrat och olika delar bara slängs på som om någon åttaåring står som ansvarig för allt. Är du bara ute efter tillfällig undehållning är den helt okej, men kräver du mer av en film faller den på många punkter.
 
Bäst? Avskedsfesten! YES.