John Wick, Trevligt folk, Roger Waters The Wall

 
John Wick (2014) | Betyg: 3 / 5
Le commente: Keanu Reeves ÄR John Wick och vem f*n är John Wick kan jag undra? Filmen startar med en rad olika snabba klipp innan den drar igång. En tråkig start på en annars rätt bra actionrulle. Replikerna i filmen är få.. Vilket är tråkigt när man tittar på skådespelarlistan. Den här filmen hade kunnat vara både coolare, mer emotionell och roligare. Istället blir det en stabil dagtida actionrulle på gott och ont. Ibland är det för mycket "döda 20 personer på en gång utan problem" för min smak, men samtidigt finns det snyggt tänkta scener och underhållande sådana. Ingen ny favorit hos mig, men borde fungera för dom flesta som gillar action!
 
Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk (2015) | Betyg: Svag 3 / 5
Kommentarer då: En intressant händelse som filmas och ger positiva resultat i verkligheten, men underhållningsvärdet av själva filmen är sisådär. Man får aldrig någon riktig känsla för själva matcherna, tempot är segt och klippningen under viss kritik. Det slängs in några onödiga PK-moment - Onödiga för att filmen redan är så fokuserad på "det rätta" att vissa scener känns för påklistrade. Sedan är inte Filip eller Fredrik med så värst mycket heller.. Dom som tittar på filmen för att se dom lär bli lite besvikna. Dock finns det en del ljusglimtar i filmen som livar upp och viss mänsklig värme. Att det skulle vara någon 8 / 10 som IMDB-betyget säger är dock fel. Dom människor som givit det betyget är inte särskilt objektiva.
 
Roger Waters The Wall (2014) | Betyg: 4 / 5
Le grande kommentarer: Bandet Pink Floyd fick interna problem för många år sedan. Roger Waters fick rättigheterna till albumet The Wall. Trots att Roger Waters skrivit annan musik sedan dess har turner kretsande detta album gjorts. År 2013 gjordes ytterligare en turne med en av dom mest påkostade showerna någonsin. Han har sedan gjort en film av detta. Denna film. Ett lång verk som blandar den traditionella showen i ny tappning med Roger Waters egna resa gällande sin döda far och farfar. Båda dödades unga i första respektive andra världskriget. Till detta slängs snygga, men ibland intetsägande scener in. Då filmen totalt med underhållande eftersnack är två timmar och fyrtiofem minuter lång kan jag tycka att en del scener är överflödiga. Konserten i sig är mäktig värre i rätt situation (jag såg den på bio) och personliga resan är ganska gripande dock väl seg på sina platser. Allt som allt en mer än sevärdig film för den som gillar Pink Floyd. 
 
// Georg Van Halen