snusk med Brüno


Igår bevittnade jag med vänner när Ali G blev Borat och Borat blev Brüno. Medvetet gör Sacha Baron Cohen ena karaktären värre än den andra. Värre på det sättet att han går en bit extra. Undrar vad han kommer hitta på härnäst? Det känns som att denna man kommer hänga med länge på ett eller annat vis.

I samma anda som i tidigare serier och filmer är humorn rå, dumförklarande (för de som utsätts) och snuskig. I Borat vill jag i mångt och mycket trycka på att det är den dumförklarande humorn som står i fokus. Här är det snuskandet. Inte så konstigt heller när huvudkaraktären ska vara homosexuell och se ut på viset som ovan visas.

- Ett tips är att inte se denna film på en första dejt (I'm just saying!)

Om inslagen är fejkade eller ej är svårt att säga. Personerna bakom filmen påstår att allt är äkta, men vissa saker känns lite för konstruerade. Ett antal scener går för långt, enligt mig, det  blir till slut bara snusk och själva humorfaktorn försvinnner om man inte är en av dem som verkligen gillar överdriven humor. Vilket jag inte alltid gör. Men filmens budskap kanske inte främst är i humorn utan att i chockandet och att han driver med samhället vi lever i. I det hänseendet fungerar den perfekt.

Kommer Sacha Baron Cohen gå ännu längre med nästa karaktär / film? Mycket möjligt, men personligen vill jag hellre se lite mer muntlig form av humor, satir och ironi. OK, Let's Go !

Brüno tar homosexualitet på vita duken till en ny nivå, GeorgVanHalen

Kommentarer:

1 annelie:

Vi delar ut gratis entre lappar till GK på torsdagar :) och för alla som delar ut vinner den som delat mest resecheckar :P så vill du gå ut en torsdag, säg till så kan du ju komma förbi o säga hej, är ju som sgat gratis:P

Kommentera här: