Black Rose: A Rock Legend

                       

Black Rose: A Rock Legend (Thin Lizzy, 1979)
1. Do Anything You Want To
2. Toughest Street in Town
3. S & M
4. Waiting for an Alibi
5. My Sarah
6. Got To Give it Up
7. Get Out of Here
8. With Love
9. Roisin Dubh (Black Rose): A Rock Legend

I en tid där musik slängs ut till höger och vänster, nya artister dyker upp hela tiden samtidigt som mängder av äldre musiker fortsätter år efter år och det musikaliska arvet ifrån legender som Elvis Presley, The Beatles och Bob Marley vägrar minska, varför, varför ska man lyssna på Thin Lizzy? Varför inte !

Thin Lizzy var bandet som har rytmen, riffen, solona, känslan och catchigheten är bli ett riktigt kommersiellt framgångsrikt band. Ändå blev de aldrig det. Tråkigt för dem, men med tiden har det på många sätt varit till deras fördel. Dom har behöll en viss gnista dvs. musiken kan till en början kännas som vilket rock band som helst, men man tröttnar inte på den. I många fall uppskattar man musiken mer och upptäcker nya detaljer (vilket det finns brist av i vår tids musik).

Låtarna "Waiting for an Alibi", "My Sarah" och "With Love" hade kunnat bli hits, stora hits. De mer oslipade låtarna "Do Anything You Want To", "Toughest Street in Town" och "Get Out of Here" har mer drag, men låtskrivandet känns inte lika perfekt. Därtill har vi "Got To Give it Up" vilken kan vara den mest unika låten här och "S & M" vilket definitivt är skivans svagaste låt, men för dem som är svaga för funk (vilket jag är) finns det inget att klaga på.

Detta är rakt igenom en av Thin Lizzy's bästa skivor, i klass med några av deras övriga verk, men denna skiva har en fördel. Den har slutlåten "Roisin Dubh (Black Rose): A Rock Legend". Troligtvis bandets mest komplicerade verk med otroligt gitarrspel, hur den låten inte blivit en riktig rockklassiker är för mig ett mysterium. Mysteriumet som gör detta till ett av 70-talets bortglömda guldkorn.

/ GeorgVanHalen

Dagens sånginsats:
Thin Lizzy - Waiting for an Alibi