XL är inte alltid XL nog

 
Klädbutiker säljer sällan kläder större än storleken XL och XL i sig är inte alltid särskilt stora för den som är stor. Detta samtidigt som folk världen över blir allt större. XL räcker inte alltid längre utan XXL och ännu större kan behövas. Varför är så många butiker obenägna att lägga till några storlekar på åtminstone en del av kläder dom säljer?
 
Handlar det om status? Att modemedvetna och "snygga" människor inte vill köpa kläder på samma butik som en överviktig? Är folk på riktigt?
 
Du köper en tröja du tycker om i storlek m (medium). Du använder den flitigt under månader och en dag ser du att en kraftigt överviktig person har på sig en likadan tröja. En likadan tröja fast större. Ogillar du plötsligt din tröja då med logiken att en överviktig person du aldrig träffat använder en likadan fast större tröja?
 
Är det tankar likt dessa som gör att gigantiska jättar inom klädindustrin gladeligen inte producerar större kläder och antagligen förlorar mycket pengar samtidigt? Ser du överviktiga personer på stan? Ja. Knappast enstaka heller. Det finns mycket pengar på att försöka göra så snygga kläder som möjligt till större personer.
 
Även om man nu inte attraheras av större människor, är det inte LITE bättre om dom åtminstone får klä sig så snyggt som möjligt?
 
 
 
 

Kommentera här: