Välkommen hem Lasse Kronér!

 
Lasse Kronér är ett välkänt ansikte inom svensk TV sedan decennier tillbaka. Jag vet inte hur många olika program han dykt upp i. Alltid lika glad! Omtyckt bland både vuxna och barn.
 
Under hösten har hans liv tagit en definitivt sväng åt fel håll tack vare en högst suspekt ankagelse. Det såg ut som att decennier av jobb som en av Sveriges mest omtyckta personligheter (vågar jag påstå) var nära sitt slut på ett drastiskt sätt.
 
Lyckligtvis visar det sig att det var "lösa skott som sköts" mot Lasse Kronér och förhoppningsvis kan han få sitt liv tillbaka. Jag tycker definitivt det är dags att välkomna honom hem i TV-sofforna runt om i landet igen!
 
Sanolikheten att Lasse Kronér läser detta inlägg är minimalt, men det är inte till för honom utan för alla som gillar honom. Varse dom känner honom personligen eller endast som känt ansikte. Här kommer två artiklar ifrån SVT för den som vill läsa mer!
 
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forundersokningen-mot-lasse-kroner-laggs-ner
- Förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ner.
 
https://www.svt.se/kultur/medier/lasse-kroner-tillbaka-som-programledare-pa-svt
- Lasse Kronér tillbaka som programledare på SVT.
 
 

XL är inte alltid XL nog

 
Klädbutiker säljer sällan kläder större än storleken XL och XL i sig är inte alltid särskilt stora för den som är stor. Detta samtidigt som folk världen över blir allt större. XL räcker inte alltid längre utan XXL och ännu större kan behövas. Varför är så många butiker obenägna att lägga till några storlekar på åtminstone en del av kläder dom säljer?
 
Handlar det om status? Att modemedvetna och "snygga" människor inte vill köpa kläder på samma butik som en överviktig? Är folk på riktigt?
 
Du köper en tröja du tycker om i storlek m (medium). Du använder den flitigt under månader och en dag ser du att en kraftigt överviktig person har på sig en likadan tröja. En likadan tröja fast större. Ogillar du plötsligt din tröja då med logiken att en överviktig person du aldrig träffat använder en likadan fast större tröja?
 
Är det tankar likt dessa som gör att gigantiska jättar inom klädindustrin gladeligen inte producerar större kläder och antagligen förlorar mycket pengar samtidigt? Ser du överviktiga personer på stan? Ja. Knappast enstaka heller. Det finns mycket pengar på att försöka göra så snygga kläder som möjligt till större personer.
 
Även om man nu inte attraheras av större människor, är det inte LITE bättre om dom åtminstone får klä sig så snyggt som möjligt?
 
 
 
 

The Simon & Garfunkel Story

 
https://vadhanderistockholm.se/the-simon-garfunkel-story/
 
Art Garfunkel har förlorat mycket av sin röst senaste åren och sanolikheten att han samt Paul Simon kommer bege sig ut på turné igen är relativt liten. Än mindre att dom har så stor turné att dom besöker Sverige. Därför är alla evengemang kring Art Garfunkel, Paul Simon eller Simon & Garfunkel ett välkommet inslag i min värld.
 
Det här kanske kan vara något även för andra intresserade i deras klassiska musik?