våga vara lite naiv

 
Just nu är jag på en dejtingsida. Jag "söker" efter en ganska bred ålder på kvinnor då man aldrig vet vem man kommer träffa. Givetvis söker jag främst någon runt min egna ålder, men skulle jag träffa någon som är X-antal år äldre eller yngre så gör jag väl det. Varför begränsa sig?
 
Något jag noterat är dock hur olika folk ser ut i olika åldrar, men inte det på självklara sättet. Ibland spanar jag bara omkring på profilbilder och tänker för mig själv "Hur gammal är hon..?" sedan svepar jag över och där står det ålder. Vissa på 45 ser yngre ut än 25-åringar. Kanske inte konstigt i enstaka fall, men ärligt talat är det relativt ofta. Dom flesta människor hinner "mogna" utseendemässigt flera gånger om mellan 25 och 45. Hur kan SÅ många 25-åringar se så gamla ut? Visst är det positivt att andra 45-åringar se unga ut, men ska inte en 25-åring se yngre ut i 99,5 % av alla fallen?
 
Annars var det kul igår. Jag satt på tunnelbanan och riktningen var hemåt efter en lång dag på jobbet. Jag var trött och kämpade nästan för att hålla mig vaken. Vid tillfälle tittade jag ut mot perrongen och en helt okänd kille hälsade till på mig. Jag hälsade tillbaka genom rutan. Killen var relativt mycket yngre och definitivt ingen jag känner. Kul att folk vågar vara så spontana ute offentligt idag. Stämningen "på stan" måste verkligen bli mer trevlig och flexibel. Jag tycker inte man ska vara för naiv kring okända människor. Däremot tycker jag lite navitivet aldrig skadar. Våga bjuda på dig själv!
 
 
 
 

spya, bajs och döden (eller var det livet?)

 
Med tunga steg tog jag mig till jobbet denna lördagmorgon. I tunnelbanan vid Fridhemsplan möttes jag av en ovanligt färgstark spya, snart bajs (kanske ifrån en människa...) som var utkletat på golvet och värre blev det. När jag nådde perrongen låg där en kille totalt utslagen längst väggen. Jag stannade upp och tittade på honom likt en handfull andra. Var han död..? Jag tittade på honom en stund utan att konstatera något och gick sedan vidare.
 
Jag satte mig en bra bit bort och åt min banan (äter en banan på vägen till jobbet då jag inte hinner äta frukost), men tänkte för mig själv "Tänk om han faktiskt var död?". Att jag och andra bara passerat som att hans liv vore inget värt. Att jag blir ett asshole man läser om som verkligen inte bryr sig om andra människor på ens lägsta nivå...
 
Plötsligt ser jag att två snygga blondiner gå mot mig och killen som låg på perrongen gick med dessa. Utan att höra ord såg jag att tjejerna var lite lulliga och killen aningen påtänd eller avtänd snarare. Dom verkade skoja med varandra och kramades. Tjejerna fortsatte att gå ner längs perrongen med bra humör och killen gick på samma tåg som jag. Redo för nya äventyr.