Kopierat ifrån Tino Sanandaji

 
Igår denna tid avslutades gårdagens partiledardebatt. Nyheter som tillkommit:

• En död efter skjutning i Sickla
• Yxman jagade ungdomar i Göteborg
• Män sparkade gravid kvinna – inne på pizzeria
• Unga stenkastare krossade bussfönster
• Massvandalisering av bilar i centrala Svedala
• permobil stals utanför huset – hittades sönderslagen
• Bil beskjuten i Helsingborg
• Separat händelse Helsingborg: Man skjuten vid fotbollsplan
• ”Hoten mot oss poliser...Jag hör kollegor berätta hur de tittar under sina bilar efter möjliga sprängladdningar innan de vågar sätta sig i bilen”

... Texten över är direkt kopierad ifrån Tino Sanandaji. Han skrev även ett par meningar om annat, men jag tycker detta är mest "intressant". Det övriga är åsikter, det här är saker som hänt och skrivits om i diverse riktiga tidningar (inte några diffusa tidningar folk knappt känner till). Allt detta under ETT dygn.

 

 

 

min fulla respekt

 
Den 12 September var det misstänkt kidnappning av polisfru i Botkyrka.
18 Oktober blev entrén till polishuset i Helsingborg sprängd.
27 Oktober blev en polis privata hus beskjutet i Västerås.
 
Tre allvarliga incidenter som sannolikt kommer bli fler inom snar framtid. Samtliga händelser på helt olika platser också (inte bara ett drabbat område). Att poliser ute på stan "får tåla" ett och annat är en sak som tyvärr ingår i jobbet, men deras partners? Deras barn? Poliser som bara är "pappersvändare"? Det här är händelser som ofta förvandlas till debatter gällande höger mot vänster, invandare mot svenskar eller rika mot fattiga. Jag tycker det har gått förbi allt sånt nu. Det handlar om majoriteten som vill leva vanliga liv gentemot grovt kriminella.... Vem ska "vinna"? Jag hoppas på majoriteten som vill leva vanliga liv. Ambulanspersonal, poliser, ordningsvakter i tunnelbanan eller på stan, insatsstyrkor, brandmän och folk som utför liknande yrken har kanske vår tids viktigaste yrken. Alla som med god intention vill arbeta inom dessa områden har min fulla respekt.
 
 

Man gripen för barnvåldtäkt

 
" Man gripen för barnvåldtäkt
 
BROTT. En man i 50-årsåldern har anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn. Brotten, som skedde inomhus i Jönköping, anmäldes under natten mot i söndags. Brottsoffret är en flicka under 15 år. Den misstänkte mannen ringde själv polisen och berättade var han fanns och greps under natten mot måndagen. En förundersökning om våldtält mot barn har påbörjats. Polisen gjorde i söndags en teknisk undersökning på den misstänkta brottsplatsen. TT "
 
- Detta stod i Metro, tisdagen den 24 Oktober 2017, på sidan 6.