Sverige brinner (eller?)

 
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/upplopp-i-rinkeby-polisen-skot-varningsskott
 
Upplopp i Rinkeby. Bilbränder, sabotage och slutligen polisen som sköt ett varningsskott.
 
http://www.dn.se/sthlm/dn-fotograf-misshandlad-i-rinkeby/
 
I upploppet blev en fotograf för DN misshandlad.
 
http://www.gp.se/ledare/n%C3%A4r-bilbr%C3%A4nder-normaliseras-1.4166705
 
Göteborgsposten beskriver det allmänna läget i landet gällande problem likt gårdagens upplopp.
 
Tre olika källor. SVT, Dagens Nyheter och Göteborgsposten. Vad mer krävs för att Sveriges politiker ska inse att problem i samband med allt detta borde vara fokus till den dagen då problemen inte längre uppkommer? Vad är det som är oklart här? Läs gärna alla tre artiklar (samtliga är korta) och bilda dig en egen uppfattning.
 
 

Bostadssitutionen i Stockholm / Sverige?

 
"Staten bryr sig inte längre om medelklassen. Politik. Det är en farlig utveckling när samhället bara fungerar bra för de allra rikaste och de som staten stödjer med särskilda program. Alla andra där emellan (den stora majoriteten) får lita till sin egen kraft så längt den räcker, skriver "Matz". Bostadsbristen och svårigheten att kunna hitta en lämplig bostad är i dag något som alla i Sverige drabbas av utom de som är allra rikast som alltid kan köpa sig framåt i den enorma ...konkurrensen. Det gäller att ha starka ekonomiska muskler och det är det långt ifrån alla som har. Det är en myt att det bara skulle vara ungdomar och studenter som ställs inför detta samhällsproblem. Tidigare var hyreslägenhet så gott som alltid ett alternativ. Nu är dessa boenden försvinnande få. Situationen har förvärrats mycket på bara tio år. Alltså kan det tyckas solklart att borde det byggas fler nya bostäder - för var ska människorna annars ta vägen? Det bästa hade varit om detta hade skett på ett mycket demokratiskt sätt, med så kallad direktdemokrati som den som tillämpas i Schweiz. När vi nu behöver bygga på nya ytor är det dock önskvärt att vi i närmiljön får vara med och påverka. Många som bor i Sverige är rädda om den rikedom som det innebär att ha naturen inpå knuten. Med direktdemokrati får alla vara med och säga sitt. Vi kan inte tigande sitta och se på när det fina omkring oss förstörs. Det är möjligt att några som har mer makt än de borde, har dålig omdöme och utsätter våra landskap för rovdrift men vi måste hissa varningsflagg och tala om när vi tycker att något är fel eller kan gå fel. MATZ."
 
Detta går att läsa i dagens Metro. Samma dag givs denna artikel ut i Stockholmdirekt:
 
http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/dyrare-bor-pa-attraktiv-adress-hyresgastforeningen-vill-infora-stockholmshyra/repqbt!RlTMztpuJ96RZjHOl0ziZA/
 
Så. Det är dyrare än någonsin att köpa lägenheter och hus. Nu ska även hyrorna för "finare" lägenheter att höjas. Vart någonstans kommer arbetarklassen och medelklassen in i bilden? Kommer hyrorna för "sämre" lägenheter att sänkas så att folk har någonstans att bo utan att ta miljoner i lån? (vilket dessa kanske inte ens kan få).
 
Behöver verkligen rika (?) hyresvärdar i Stockholm ännu mer pengar? Har dessa verkligen det svårt att gå runt? Vore kul att se siffror på hur mycket dessa verkligen är i behov av ökad hyra . Vem vet. Läget kanske är tajtare än vad man kan tro. Annars har jag svårt att se hur man denna ökade hyra går att rättfärdiga.
 

We All Go Back To Where We Belong

 
 
R.E.M. bestämde sig för ett antal år sedan att säga hej då till ett fortsatt R.E.M.
Detta trots att dom är mycket yngre än många andra band.
Varför? Dom tycker 30 år i rampljuset räcker. Inget fel med det.
Här är dock ett "sista hej då" som inte fanns med på deras sista skiva.