Antwone Fisher, Spooks: The Greater Good, Breakheart Pass

 
Antwone Fisher (2002)
 
Baserad på en verklig händelse, men lyckas ändå hitta en balans mellan verklighet och fiktion som jag uppskattar. Det är Denzel Washingtons debut som regissör samtidigt som han har en lagom stor roll i filmen. Det är dock inget ego-business utan handlingen och huvudpersonen är i fokus. Filmen består av flera delar och dom försökte fånga med det mesta.. Jag kan dock tycka vissa scener känns överflödiga (leder ingenstans) samtidigt som jag hade viljat se mer av andra saker. Dialogen är mestadels bra likaså skådespeleriet förutom vissa utspel som passar i handlingen, men bara ser konstigt ut på film. Som helhet är det i slutet av dagen en berättelse som blandar mer "förbjudna" ämnen och vanliga..Vilket gör att filmen balanserar mellan "udda" och "vanlig Hollywood-rulle". Något som inte alls är fel. Tillsynes kan vissa saker kännas förutsägbar, men långtifrån allt. En klart sevärd film.
 
Spooks: The Greater Good (2015)
 
Jon Snow (Game of Thrones) är med i någon brittisk Beck.. Låter lagom kul, men kul är det. Förutom en något stel start tycker jag denna film skiner. Den är spännande, det är snygg action och och välskriven handling. Inte bara en stereotyp som spårar ut. Filmen arbetar på flera plan så även om en del av handlingen kanske inte lockar gör möjligtvis en annan det. Kit Harington (Jon Snow..) gör ett bra jobb, men den andra stora karaktären i filmen gör en ännu bättre Peter Firth som även är huvudperson i serien med samma namn. Jag har aldrig ens hört talas om serien innan, men är definitivt intresserad nu. Balansen mellan "göra det realistiskt" och underhållning är finfin i denna film. Ett perfekt sätt att avsluta veckan på. Skål!

Breakheart Pass (1975)
 
Charles Bronson (en gubbe många western-fans känner igen) spelar här en mycket tveksam karaktär. Är han ond eller god? Handlar filmer om resan eller målet? Vad är det egentligen som händer? Trots tveksam klippning och en rad olika tveksamheter på olika sätt lyckas filmen ändå behålla mitt intresse. Den är oförutsägbar på ett bra sätt (inte likt b-filmer som bara spårar ut och lämnar intresset bakom sig). Musiken är ständigt skön. Var tvungen att lyssna på så fort jag sett mig vid youtube. Det här skulle man verkligen kunna kalla en spaghetti-western som handlar mer om underhållning än realism. Hade realismen lyckats hade det här varit en riktig höjdare. Nu får vi nöja oss med en underhållande rulle. Gott så ändå.
 
Antwone Fisher: Sevärd? När du vill ha något mer dramatiskt!
Spooks: The Greater Good: Sevärd? När du vill ha något spännande!
Breakheart Pass: Sevärd? Faktiskt. När du vill ha något lättsamt!
 

Kommentera här: