... Då vaknade jag till igen.

 
Det blev besök på zoo. Jag tittade på kartan kassörskan givit mig och tänkte "okej, en eller två timmar kanske..". Efter tre timmar hade jag vandra kring ungefär hälften av parken. Det var ett stort zoo. Första zebrorna var fantastiska att se, men efter sett ett par till och även ett gäng längre bort kändes det överflödigt. Djurens art och djuren i sig lockade fram en blandad skara av intresse i mig.
 
När fötterna och benen började ge med sig började intresset att snabbt försvinna. Klockan blev mer intressant än många av djuren. När jag snart tittade upp var jag vansinnigt nära djurens konung. Konungen av oss alla - Elefanten. Vilken syn! Då vaknade jag till igen.
 
En annan besökare pratade med sin partner om elefanten som en "hon". Jag begrepp inte riktigt hur han kunde se det. Efter ett tag ville elefanten tömma sig. Först kom bajset och snart åkte den andra snabeln fram... En ordentlig kisspaus blev det. Någon "hon" var det definitivt inte. Det är faktiskt kul och se hur främst vuxna människor reagerar över djurets könsorgan. Både skratt, fniss och röda kinder dök fram. Barnen stod väl främst och tänkte "elefanten kissar", men vad tänkte dom vuxna på..?
 
Vad tänkte jag på..? Det är för mig att veta och dig att tänka på!
 
 

Bajsnödig i Berlin

 

Grejen är att jag sent igår dök upp vid hotellet i Berlin. Då jag bokat mitt rum på hotellet under en relativt lång tid satte hotellet mig direkt till ett bättre rum än vad jag beställt. Mycket trevligt.

Idag skulle jag se Olympiastadion, men begav mig först ut för att hitta något att äta. Jag hittade något att äta och beslutade mig snart för att bara strosa runt i Berlin. Det blev att jag strosade runt i flertalet timmar, blev bl.a. bajsnödig (men det löste sig tack vare snäll receptionist på närliggande hotell), innan jag landade vid mitt hotell igen.

Denna gång var det en ny kille i reception som pratade om att han måste flytta på mig då det skulle göras något i mitt rum. "Okej" tänkte jag och såg snart att jag blivit flyttat till ett ännu bättre rum. Inte nog med det. För att göra upp med "problemet" som uppstod med att byta rum ska jag senare under kvällen få en gratis drink signerad av hotellet själva.

 

Det vettigaste jag läst på internet sedan jag upptäckte internet.

 

Text kopierad direkt ifrån Marcus Oscarssons sida på Facebook. Jag tycker han har rätt. Något måste göras INNAN det är för sent.

"DET FRUKTANSVÄRDA KAN DRABBA SVERIGE NÄR SOM HELST- OCH DÅ FÖRÄNDRAS INRIKESPOLITIKEN ÖVER EN NATT

Skräcken för islamistattacker skakar Frankrike, Belgien och Tyskland. Och Sverige kan stå på tur när som helst. Det skulle förändra svensk politik över en natt.

Idag inträffade ännu ett hemskt islamistdåd när en präst dödades och tre skadades i en kyrka i Frankrike. Det är det senaste i en rad dåd som skakat Europa sedan 12 dödades vid satirtidningen Charlie Hebdo 2015. Det värsta dådet drabbade Paris i nov 2015 då 130 dödades och i mars 2016 dödades 32 vid dåd i Bryssel. I sommar har dåden intensifierats: I Nice dödade en lastbilsterrorist 84 personer och nu har skräcken i snabb takt spridit sig även till Tyskland: 18 juli gick en yxterrorist till attack på ett tåg, 22 juli dödades 9 av en gevärsman i Munchen, 24 juli skedde två separata attacker i Ansback och Reutlingen. Sen har vi alla hemska dåd i Turkiet. Och idag kyrkdådet i Frankrike. Några av dåden var inte islamistdåd, men de bidrar ändå till den ökade skräcken.

Myndigheter, Säpo, polisen, politiker och inte minst vanligt folk vet att det vi alla knappt vågar tänka på kan ske när som helst: Att Sverige drabbas av ett blodigt terrordåd. Det finns faktorer som är särskilt illavarslande: tex att vi tm med Belgien har flest s.k. Daeshterrorresenärer i hela EU och att integrationen går dåligt.

Då kommer alla vända sig frågande mot polisen förstås – men också mot våra 8 partier. Då får bostadsfrågan, skolan och vinst i välfärd maka på sig bums. Ty då kommer allt handla om terrorism och säkerhet.

ANALYS
Alla vansinnesdåd är inte Daeshdåd och tyvärr kan alla sorts terrordåd omöjligen förhindras. Men dåden ökar i frekvens i Europa (i Syrien och Irak har de varit vardagsmat varje dag i flera år) och frågan är vad som händer om Sverige drabbas. Förutom allt fruktansvärt lidande förstås så blir det även en partipolitisk fråga. Vad kommer partierna föreslå för att minska riskerna? Polisen har självklart den primära uppgiften men även partierna har en stor uppgift att lägga nya lagförslag. Att bums stoppa alla nya flyktingar kommer givetvis lyftas fram men i den mån det alls är verksamt så är det långt ifrån nog, särskilt på kort sikt.

En prognos är att M och KD har störst förtroende inom Alliansen, att SD har stort förtroende och att S har störst förtroende hos de Rödgröna. Övriga partier får det kämpigare. Flera partier inkl. regeringen har redan presenterat förslag varav flera redan är lag. Men framförallt S har varit dåliga på att marknadsföra sina förslag och väljarna har dålig koll.

Partierna bör redan nu:
1) Tala om vad de redan föreslagit och ev. genomfört.
2) Presentera vilka ytterligare åtgärder de föreslår.

Partiledarna kommer springa omkull varandra för att presentera tydliga förslag och visa handlingskraft om ett dåd skakar Sverige. Men en sak är säker – störst trovärdighet får man om man presenterar förslagen redan INNAN ett dåd sker."