Avskedsfesten, Maggie & Focus

 
Avskedsfesten (2014) | Betyg: Känsligt ämne, men bra avvägt med smart humor
Det här är en judisk film, men oroa er inte.. Trots min extremt limiterade förmåga att förstå språket gick det ändå. Med textning är det inga problem. Språket är enkelt, handlingen inte särskilt avancerad och det är relativt lite prat i filmen (utan att det blir konstgjort lite). Filmen tar upp ett allvarligt ämne med både dramatik och oväntat mycket humor. Det är inget "HHAHAHHHAA"-film, men skämten är välplacerade och bra mycket smartare än mycket annan humor i diverse filmer. Den enda egentliga kritiken jag har är att slutet kändes avsnoppat. Annars var det kul att se en film nästan helt bestående av äldre som både spelade bra och bjöd på sig själva. En tänkvärd och genuint bra film. Rekommenderas.
 
Maggie (2015) | Betyg: En zombie-film i mängden som tillför väldigt lite om ens något
Låt mig skriva i klartext.. Den här kan ni hoppa över. En av Arnolds få seriösa roller, men han känns mest missplacerad och alla ständiga snabba scenbyten (trots en långsam handling) gör det inte bättre. Det finns ett fåtal scener som höjer sig ifrån det övriga, men överlag är denna oengagerande och känns totalt onödigt i en tid då det pumpas ut zombie-filmer och serier som aldrig annars. Själva utvecklingen av zombier är aningen bättre i många andra, men frågan är om en sådan detalj spelar roll då första tredjedelen av filmen nästan gör så att du stänger av. Det mer övergripande är faktiskt inte helt olikt Avskedsfesten så det är lite utav ett sammanträffande för mig, men då den filmen var genuint charmig och intressant är denna inte det. Skippa denna. Sämsta filmen jag sett med Arnold.. Sorry Arnold.
 
Focus (2015) | Betyg: Plastig men bitvis underhållande
Har du sett Oceans Eleven och Oceans Twelve? Det här blir som en parodi på ett mellanting. Den är inte lika bra som Oceans Eleven, men bättre än Oceans Twelve. Sannerligen mer underhållande än Oceans Twelve också. En del scener i denna film är både smarta och roliga, men redan från start fick jag ett plastigt intryck. Mycket känns extremt påklistrat och olika delar bara slängs på som om någon åttaåring står som ansvarig för allt. Är du bara ute efter tillfällig undehållning är den helt okej, men kräver du mer av en film faller den på många punkter.
 
Bäst? Avskedsfesten! YES.
 

världens bästa serivce!!

 
 
Det blev mitt första besök på Mall of Scandinaiva och målet var Disney Store. I kassan mötes jag ett "Ursäkta att det tagit sådan tid" även fast det inte direkt hade tagit sådan tid. Sedan tar tjejen betalt och erbjuder en speciell presentpåse som jag tackar ja till. Därefter börjar hon fixa och trixa med påsen till en riktig presentinslagning. Allt detta medan hon var extremt artig, frågade saker om mig som kund och berättade saker om sig själv. Personlig och effektiv.
 
När jag sedan lämnade hörde jag ett till "Ursäkta att det tagit sådan tid" inför nästa kund...
 
Enligt kvittot heter tjejen i kassan Josefin S och jag tror Josefin S gav mig den bästa serivcen jag någonsin fått i en butik.
 
 
 

ensamma människor får inte ha det bra

 
Exempel Arne:
 
Lovisa är sextiosju år gammal. Hennes enda äktenskap gick i krasch när hon var strax över fyrtio år. Efter det har romansen i hennes liv varit nära noll. Samtidigt har hon flyttat flera gånger i sitt liv och mer eller mindre förlorat kontakten med alla vänner. Arbetet har däremot gått bra, men inte på det sociala planet. Några "riktiga" vänner har hon inte fått ifrån sina kollegor.
 
Nu är hon som skrivet sextiosju år gammal och pensionär. Hennes sociala liv kanske inte är icke existerande, men nära därpå. Hälsan är bra inte bara bra för Lovisas ålder utan överhuvudtaget. Att bara sitta hemma och titta på Days of our Lives förlorade snabbt sin charm och just därför beger sig Lovisa ut på diverse saker.
 
Ibland gillar hon att gå på resturant och att äta ute. Då hon har en skaplig pension och sparat mycket pengar i sitt liv är det inga problem och varför inte äta på "bättre" ställen? Varför begränsa sig till billigare platser? Då hon inte har någon att gå med - Går hon själv. Beställer sin mat och äter upp den.
 
.. Men det sociala stigmat finns ofta där. Folk ser på henne som att hon gör något fel. Helt okända människor som egentligen borde fokusera mer på att äta sin egna mat tittar på henne och fäller kommentarer till deras familjer, vänner och kollegor. Varför bryr dom sig över att Lovisa sitter själv om dom inte ens bryr sig tillräckligt för att försöka ta kontakt med henne?
 
Vad gör hon för fel?