Dags att införa folkomröstningar?

 
Den 19 Augusti vid 15:04 frågade Marcus Oscarsson (från TV4) på sin publika Facebook-sida gällande tiggeriförbudet. Antingen fick folk ge ett "like" för Ja till förslaget eller ett "like" för Nej till förslaget. Sent igår... Sex dagar efter att frågan initellt vid ställd hade 2,702 tryckt like för JA. Endast 72 personer hade tryckt NEJ till förslaget. Ja-sidan fick alltså cirka 37 GÅNGER fler likes. Frågorna var ställda likt detta:
 
JA TILL TIGGERIFÖRBUD – Det är helt fel att 4 000 sitter och tigger i Sveriges alla hörn samtidigt som Rumänien fått flera hundra miljarder kr i EU-stöd. Stoppa detta elände nu! Sätt press på Rumäniens regering att hjälpa tiggarna i hemlandet. Om du anser det så rösta genom att klicka/gilla här.
 
NEJ TILL TIGGERIFÖRBUD – Vi kan inte förbjuda fattigdom. Tiggarna måste ha rätt att tigga om pengar här i Sverige. Vi bör istället hjälpa tiggarna så gott vi kan. Ett förbud skapar dessutom gränsdragningsproblem. Var och en måste själv få avgöra om de vill ge pengar till tiggarna. Om du anser det så rösta genom att klicka/gilla här.
 
Bara någon dag efter detta fick jag se denna artikel: http://www.dn.se/sthlm/stockholm-sager-nej-till-tiggeriforbud/.
 
Nu vet jag inte vilka som sagt Ja till förslaget via Marcus Oscarsson, men med det massiva stödet till en sida förstår jag inte bara hur politikerna i Stockholm bara ifrån ingenstans kan gå och säga nej till förbudet... Är det verkligen var folket vill? Borde inte majoritetens åsikt väga något?
 
Det är inte praktiskt att ha folkomröstningar i samtliga frågor. Mycket ska politikerna få styra själva, men en sådan här fråga som berör ALLA (med tanke på hur många tiggare det existerar idag) tycker jag borde bestämmas genom en folkomröstning. Jag skulle respektera ett beslut av svenska folket oavsett Ja eller Nej betydligt högre än några politiker som inte verkar lyssna till folket överhuvudtaget....
 

Kommentera här: