Känner du Van The Man?

 
 
Dagens köp: Van Morrisons "..It's Too Late To Stop Now...". Känner du Sir George Ivan "Van" Morrison?
 
En av skivorna på denna bild heter Astral Weeks. En skiva som Bruce Springsteen själv nämnt som en stor influens på egen karriär. Detta album kom ut  år 1968. Fem år (!) innan Bruce Spingsteens egna debut. Precis som andra inom liknande genrer har Van Morrison dessutom varit ruggigt aktiv. Album efter album efter album inte olikt Bob Dylan och Neil Young. Mina nio skivor är bara en del av allt som gjorts.
 
Nyligen har det givits ut tre andra konserter (och DVD) ifrån samma tid. Dessutom kommer snart ett helt nytt album med passande namnet "Keep Me Singing". Gubben är i full fart - Håll i dig! Höhöhö.
 
Hur låter då Van Morrison? Jag skulle förklara honom som "Bruce Springsteen möter James Brown". Lyssnar du på en rad olika låtar (vilka som helst) tror jag du kanske förstår varför jag namndroppar dessa två namn. Om du inte förstår... Lyssna på några till!
 
Av någon anledning är Van Morrison främst känd för låten "Brown Eyed Girl". En skön låt, men det är så mycket mer till denna artist än en skön låt. Varför Van Morrison inte är lika känd i Sverige eller bland yngre generationer som sina jämlikar vet jag inte.. Men jag gör gärna vad jag kan för att ändra på det!