Jimi: All Is by My Side, Out of the Furnace

 
Jimi: All is by My Side (2013): André 3000 ifrån Outkast var en lovande "Jimi Hendrix". Han har både utseendet och charmen att göra en film rättvisa. Han har även rösten. Utöver två-tre scener där han fick skina lite dialogsmässigt har jag ett påstående gällande denna film: Skitfilm. Jimi Hendrix egna musik varken spelas eller nämns under hela filmen. Alla framträdanden är måttligt intetsägande trots att just det är en stor del av karls legend. Klippningen är bland det sämsta jag sett.. Väldigt få scener får leva ut och utvecklas. Mycket försöker vara konstmässigt, men känns bara missplacerat. Sedan finns det detaljer i denna film som en gymnasieelev skulle hanterat bättre. Fokus i denna film är på två av Jimi Hendrix-tjejer. Majoriteten av scenerna med dom är överspelade eller intetsägande. Nej, du. Skippa denna. Se en dokumentär om legenden istället.
- Betyg: Svag 2 / 5 
 
Out of the Furnace (2013): Har du någonsin sett en film du verkligen vill tycka mycket om, men som inte riktigt når ända vägen fram? Denna är en sådan för mig. Skådespelarlistan är helt i min smak. Det finns scener som är grafiskt snygga, rörande, roliga och med bra action. Däremot gillar jag inte sättet filmen är berättad. Det känns som att flera scener inte platsar i filmen överhuvudtaget. Vissa scener är välgjorda medan nästa scen känns betydligt mindre påtänkt. Det händer väldigt mycket för att vara en sådan pass kort film också. Jag tror den skulle kunnat vara bättre om den var längre faktiskt. Som den är nu är det ändå en godkänd rulle. Bättre än mycket annat jag sett, men det känns som att den kunde varit en riktig höjdarrulle om rätt man var bakom spakarna. 
- Betyg: 3 / 5
 
Kronjuvelerna (2011): Det här måste vara bland dom mest ambitiösa verken i Sveriges filmhistoria. Den är otroligt snygg och musiken lägger upp en riktig atmosfär. Filmen tar efter Forrest Gump, att saker bara händer hela tiden vilket gör den minst sagt oförutsägbar, men också konstig i brist på andra ord. Mycket känns inslängt utan större eftertanke mest för att förvilla. Skådespeleriet är ofta överansträngt i klassisk svensk anda. Då filmen är snyggt gjord finns det bra scener, men allt överdrivet skådespeleri och konstiga inlägg gör att det är svårt att ta filmen på allvar. Handlingen är väl sisådär.. Berättandet skulle kunnat läggas upp på ett mer intressant sätt för visst har den potential.
- Betyg: 2,5 / 5
 
// Georg Van Halen