Nothing's Gonna Stop Us

 
Hur har jag missat denna?
Låten Nothing's Gonna Stop Us ifrån skivan Hot Cakes med The Darkness.
Skönaste musikvideon jag har sett på länge!
 
// Georg Van Halen

"vill inte ha sitt godis"

Jag var ung. Fortfarande ett barn... Och ni vet väl vad barn tänker på? Godis!
 
Det var påsk och i min familj var det tradition att gömma stora påskägg fullt med godis runtom i lägenheten. Minns bl.a. att jag hittat en i diskmaskinen vid ett tillfälle.
 
Jag är yngst bland syskonen och var vid denna tidpunkt den enda folk skulle kategorisera som ett barn. Bror min var yngre ungdom och syrran ungdom. Trots att jag egentligen var den enda i riktig "gömma-påskäggs-ålder" av syskonen ville min mamma vara rättvis. Därför fick alla varsitt påskägg. Jag var stormförtjust, brorsan blev nog glad, men syrran...?
 
Syrran är som sagt en bra bit äldre och hade då fått för sig att viss typ av godis inte dög åt henne. Hon hittade sitt påskägg och jag gick senare in till hennes rum för att prata godis likt vilket barn som helst. Hon hade plockat ur några enstaka och det lät som hon var redo att slänga rest av innehållet. Ett påskägg fullt med godis.
 
Hon hade sedan en tid upptäckt att det fanns godisbutiker som sålde mer "fräscht" lösviktsgodis än vad man hittar på lokala Konsum, ICA m.m. Därför dög inte godiset mamma hade köpt. Jag tror inte min mamma brydde sig nämntvärt om detta, troligtvis ingen annan heller. Undantag var jag. För mig blev händelsen något djupare än "vill inte ha sitt godis".
 
Jag kände en sorgsenhet över detta. Här hade mamma varit rättvis, snäll och generös. En sådan typ av mamma som många andra skulle döda för och hon blev bemött med snorkig tonårselitism. Jag gillade verkligen inte det och kanske var det första gången jag fick uppleva hur något så pass positivt kunde få ett negativt bemöttande. En annan sida av mänskligheten än den jag tidigare mött.
 
Till denna dag kan jag återfå denna känsla när männniskor agerar och resonerar på sätt jag aldrig skulle få för mig. Det handlar inte direkt om ondska, krig, våld, kommersalism eller något specifikt. Bara om någon tomhet som uppkommer när jag ser hur vissa människor agerar.. Bara för att dom kan.
 
// Georg Van Halen

precis som barn gör

När jag var liten hade jag en kompis. Denna bekantas familj hade det inte särskilt bra ekonomiskt som jag uppfattat det. Efter varje födelsedag och julafton hade kompisen aldrig något att visa upp. Andra barn hade dyra leksaker, TV-spel eller varit och rest över hela världen. Denna kompis stod mest i bakgrunden eller pratade med vänner om deras saker och händelser. Det som tidigt slog mig var att han aldrig såg ledsen eller besviken ut vilket jag antar att jag skulle varit. Istället stod han alltid med ett trevligt leende. Inte fejkat heller.
 
Någon dag innan en julafton gick jag dit och hälsade på. Umgås på det sättet man gjorde på den tiden. Jag hade med mig en liten present som min mamma tvingat med mig. Vilken han gladeligen tog emot. Familjen hans var hemma och hade en bra julstämning. Vi satte oss i vardagsrummet och jag fick ta del av deras julfirande. Jag märkte dock att det var tunt under julgranen..
 
Dagen blev mer än minnesvärd. Av rätt anledningar. Mitt i allt trevligt vågade jag fråga (precis som barn gör) varför dom hade få julklappar och pappans respons var: "Det är sant att vi inte har några stora högar med presenter eller pengar, men vet du vad? Vi har en jäkla stor hög av kärlek". Sedan log han. Jag med!
 
I den stunden förstod jag varför min kompis alltid log i skolan när alla andra barn var upptagna med att skryta om sina presenter och resor.
 
// Georg Van Halen