Stenkastning och våldtäktsmän

 
Idag, 2015-12-28, har dessa två saker skett i Sverige:
 
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.3401285-misstankt-valdtakt-tre-pojkar-anhallna
 
En gruppvåldtäkt av tre "pojkar" på cirka 16 år. Dom är inte myndiga, men är "pojke" en lämplig benämning på en person som varit delaktig i en gruppvåldtäkt? "Pojke" är något man kallar en gullig 3-åring eller något en tjej kallar sin pojkvän när dom är 19 år och nykära. Jag tror inte hon som blev våldtaget någonsin kommer referera någon av dessa tre som "pojkar" igen - Tror du?
 
http://www.expressen.se/nyheter/ambulanspersonal-misshandlad-med-pak/
 
Ambulanspersonalen gör sitt jobb och blir inte bara störda utan fysiskt attackerade. Återigen av mindreårig. Vad tycker du är ett lämpligt straff för detta beteende?
 
 
 

Teenage Mutant Ninja Turtles III, A Force of One, American Gun

 
Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993) | Betyg: Stark 2 / 5
En tillsynes likadan film som föregångaren, men dina ögon kan lura dig. Handlingen skruvas upp ett steg i seriöshet samtidigt som allt gällande huvudkaraktärerna blir minst dubbelt så flamsigt. Flertalet "hur hände det där?"-moment uppkommer och drar ner. Filmens kontinutet håller inte och jag är tveksam om det ens är tänkt att det ska göra det. Komiken i filmen får en verkligen att tänka på det många komiker pratar om "timing - ett skämt måste ha timing".. Nästan inget skämt i filmen har timing överhuvudtaget. Det bara slängs ut massa snack och skämt utan vidare tanke. Det som gjorde att jag inte stängde av filmen är att vissa scener verkligen är så dåliga att dom blir charmiga... Dessa scener är tyvärr inte alltför många. Ett stort steg ned från föregångaren.
 
A Force of One (1979) | Betyg: Svag 3 / 5
Egentligen en mer realistisk handling än många andra polisfilmer, men inslagen av "b-film" drar ner en del scener till ren humornivå. Om du tillåter mig skriva några rader med lite spoiler är detta minst lika mycket en film om kampsport som om polisarbete. Det konstiga är att vissa kampsportscener är realistiska, men tråkiga. Andra är överdrivna, men roliga. Helhetsintrycket blir sådär. En scen innehåller det kanske sämsta skådespeleriet jag någonsin sett... Du kommer skratta! Jag gjorde det! Men den karaktären ingår endast i en kort scen. Det övriga är oftast på okej nivå och det finns flera älskvärda karaktärer dessutom. Klippningen av filmen är inte det bästa i branschen heller. En medioker, men stundtals underhållande rulle med potential.
 
American Gun (2005) | Betyg: 3 / 5
Efter filmer som "Crash" (2004) började den amerikanska filmjätte slänga ut filmer med liknande tema eller upplägg. Här är en av dessa. Som helhet lyckas inte denna nå samma nivå som Crash, men den har tagit upp ett antal intressanta (oväntat smarta!) vinklar om människor och livet. Allt går i rask takt och jag tycker allt att någon karaktär skulle kunna tagits bort för att sätta fokus på andra, men den amerikanska vapenkulturen får sig en verklig tankeställare här. I det höga tempot finns det både intressanta och underhållande scener. Dock tycker jag manuset skulle kunna haft en skarpare fokus. Det finns korta scener som känns konstiga placerade, men allt som allt en sevärd film som inte minst unga amerikaner bör titta på.
 
Vilken film vinner striden? En flamsig barnfilm, en daterad actionrulle eller en stressad, men tankvärd, film i drama genren? Den sistnämnda - American Gun!