Kan Marcus Birro rädda Sverige?

Marcus Birro twittrade om Islam och fick sparken ifrån Expressen. Inte att glömma allt näthat och mordhot lagom till första advent för karln.
 
Vem är Marcus Birro? En övre medelklass (chansar jag på) medelålders journalist som dessutom är småbarnsfar. Knappast en person som kan starta krig eller störta religioner. Han syftade egentligen på alla mindre grupper såsom IS och att dessa använder Islam som någon form av godkännande inför sina handlingar.
 
Marcus Birro, du, jag eller valfri läskunnig person i världen kan väl samtidigt läsa genom raderna? Islam innefattar miljontals människor. Däribland personliga vänner till mig eller deras familjer vilka är lika farliga som en förpackning filmjölk. Det Marcus Birro ifrågasätter är inte varenda individ som har anknytning till Islam. Han vill bara få folk och inse att många av de stora problemen idag världen över är att vissa grupper missanvänder eller utnyttjar Islam till egna fördel. På samma sätt som många använt kristendomen i tidigare liv.
 
Är verkligen Marcus Birros twitter värre än det IS gör emot helt oskyldiga människor? Istället för att rikta hatet emot en "Svensson" med en åsikt, rikta det mot ledarna i IS. Folk som gör riktig skada. Marcus Birro kan möjligtvis ha kränkt någon, men vill du hellre bli hämtat av IS och dödad inför en kamera med publik än att bli kränkt av någon slumpmässig svensk reporter via twitter?
 
Oavsett om man gillar Marcus Birro eller inte är det inte han som är det största problemet i världen just nu. Jag hoppas mannen går vidare med detta och får alla att inse vad som egentligen spelar någon roll.
 
// Now What?! - GeorgVanHalen

omöjligt att få till en seriös debatt

Jag diskuterar musik på internet. Ofta.
 
Då alla gillar band och artister på olika nivåer kan det ibland vara svårt. Antingen är personen väsentligt mer kunnig och känner att den inte får något ut av att prata med dig eller så är det tvärtom: Du känner att det är segt att prata om bandets största hit.
 
För att hålla upp diskussioner som alla eller många kan medverka i skapar jag öppna frågor t.ex. favoritalbum, favoritlåt eller din bästa konsert med bandet. Även om man bara hört ett album, fem låtar eller varit på en konsert kan en bidra i konversationen om man vill.
 
Något jag tycker är underhållande är hur det alltid finns en rad olika svar oavsett vilket/vilken band/artist det är som inte direkt är ett svar på frågan eller åtminstone inte vad jag efterfrågat.
 
Det ska alltid vara någon som..
 
.. Är sarkastisk och svara med något udda i hopp om att vara rolig.
.. Inte är bra på engelska. Ger sitt svar, men ursäktar sig att den inte är bra på engelska.
.. Radar upp en hel lista med alternativ och sedan säger att alla är bäst!
.. Missförstår frågan helt och svarar med något som inte är ett alternativ.
.. Dumförklarar en annan för att den inte är "hardcore" eller "kunnig" nog.
.. Inte kan välja alls då "allt" är så bra.
 
Jag förstår inte varför det är så svårt att bara svara på en fråga. Poängen är inte någon snoppmätartävling i kunskap utan att skapa en debatt och hitta likasinnade. Hur kan så många olika typer av personer missförstå detta?
 
// Now What?! - GeorgVanHalen