Kan Marcus Birro rädda Sverige?

Marcus Birro twittrade om Islam och fick sparken ifrån Expressen. Inte att glömma allt näthat och mordhot lagom till första advent för karln.
 
Vem är Marcus Birro? En övre medelklass (chansar jag på) medelålders journalist som dessutom är småbarnsfar. Knappast en person som kan starta krig eller störta religioner. Han syftade egentligen på alla mindre grupper såsom IS och att dessa använder Islam som någon form av godkännande inför sina handlingar.
 
Marcus Birro, du, jag eller valfri läskunnig person i världen kan väl samtidigt läsa genom raderna? Islam innefattar miljontals människor. Däribland personliga vänner till mig eller deras familjer vilka är lika farliga som en förpackning filmjölk. Det Marcus Birro ifrågasätter är inte varenda individ som har anknytning till Islam. Han vill bara få folk och inse att många av de stora problemen idag världen över är att vissa grupper missanvänder eller utnyttjar Islam till egna fördel. På samma sätt som många använt kristendomen i tidigare liv.
 
Är verkligen Marcus Birros twitter värre än det IS gör emot helt oskyldiga människor? Istället för att rikta hatet emot en "Svensson" med en åsikt, rikta det mot ledarna i IS. Folk som gör riktig skada. Marcus Birro kan möjligtvis ha kränkt någon, men vill du hellre bli hämtat av IS och dödad inför en kamera med publik än att bli kränkt av någon slumpmässig svensk reporter via twitter?
 
Oavsett om man gillar Marcus Birro eller inte är det inte han som är det största problemet i världen just nu. Jag hoppas mannen går vidare med detta och får alla att inse vad som egentligen spelar någon roll.
 
// Now What?! - GeorgVanHalen