"Michael Jacksons" Xscape

 
Jag var nära på att köpa versionen i silver, men slutade upp med den i guld. Tacka Michael för det!
 
Den i silver är den "normala" versionen och gulden är deluxe. Gällande en del album är det ingen större skillnad. Möjligtvis någon halvdan låt och lite "how we did the album"-material.. Inte direkt något man ligger sömnlös över att missa, men just gällande Michael Jacksons album Xscape är skillnaden stor. Åh, så stor.
 
Varför då då? Jo, guld-edition innehåller "samma" spår, men innan de blev genomarbetade av Timbaland och Co. Timbalands versioner är i princip dagens pop med mer elektronisk inriktning och på det sättet är det inte dåligt, men det låter sällan som Michael Jackson. Precis som föregångaren "Michael" ifrån 2010. Inget av albumen är särskilt dåligt i sig, men det är 20 % Michael och 80 % annat.
 
Versionerna man även hittar på guld-edition är dock helt annorlunda. Det är faktiskt Michael Jackson låtar. Personligen är jag inte förtrollad av samtliga spår, men det är härligt att höra Michael Jackson igen. Du kommer inte hitta någon ny "Beat It", "Billie Jean" eller "They Don't Care About Us", men det blir nog inte bättre än så här anno 2014. Fem år efter kungens död.
 
Just det. Till guld-edition finns även "how we did the album"-material också. Summa Summarum: Det albumet de flesta kommer höra är inte dåligt. Gillar man dagens pop kan det vara värt att spana in. Vill man dock höra Michael Jackson får du letaa dig mot det ovanstående materialet.
 
// Now What !? - GeorgVanHalen

Kommentarer:

1 Hanna:

Det är sjukt att det redan gått fem år!

Svar: Du hade varit en färdig utbildad läkare idag om du börjat när han dog! Tiden går fort!
GeorgVanHalen

Kommentera här: