RoboCop vs. Palme eller kanske E.T.?

Palme (2012) - Betyg: 3,5 / 5
Kommentarer: Här är en dokumentär om själva mannen, men också mycket kring tiderna. Allmänbildande om inte annat, men också ofta underhållande även om vissa saker handlade mer om "tiderna" än Palme vilket delen kring sista åren av hans liv fick lida utav senare i filmen (den kunde gärna fått vara lite längre). En överlag bra dokumentär att visa för något äldre skolelever istället för att prata om hans död eller läsa innantill i en bok. Det är variation mellan typisk "gubb-politik-snack", ren underhållning, familjelivet och korta klipp av folk som kände honom. Även de mer ovanliga klippen var välpassande även om en del ur bildmässigt perspektiv inte åldrats väl. Det bästa är dock att filmen är vinklad åt flera håll. Inte en film vinklad "för" eller "emot" Palme utan drar upp allt ifrån hans utseende, bakgrund, politiska bana och åsikter utan att ha en tydlig agenda att vrida tittaren mot.
 
RoboCop (1987) - Betyg: 4 / 5
Kommentarer: Robocop med Joel Kinnaman vinner i realism och snygga effekter. Det klassiska originalet vinner på allt annat... Förutom det ofta överspelade, klassiska 80-tals, skådespeleriet. Filmens grymma action (i båda meningarna av ordet), humorn, värmen, musiken och storyn slår ut allt nya Robocop har att ställa emot. Actionscenerna är daterade men ändå mer underhållande än det mesta, karaktärerna är ofta "over-the-top", men hellre det är helt ansiktslösa. Det finns en rad klassiska scener i denna film som kommer varvas på youtube och liknande i många år framöver. No doubt in my mind about that. Just det. Citat finns det också i filmen. Härliga citat. Har du missat denna klassiker. Missa den inte längre. Se den och njut!
 
RoboCop 2 (1990) - Betyg: 3 / 5
Kommentarer: Förbannat daterad. Hahaha. Ändå underhållande. Den här filmen har inte åldrats lika bra som originalet trots att den antagligen var mycket dyrare att göra. Aldrig har något som släppts på 90-talet varit så 80-tal. Handlingen arbetar på flera dimensioner, idéerna är många och i grunden är den storymässigt en värdig efterföljare, men pga. alla effekter och överdrivna svängningar går det inte att ta den på allvar... Allt är bara för cheesy. Underhållningsvärdet och värdiga försök att faktiskt föra serien vidare gör dock det här till en kul popcorn-rulle.
 
E.T. the Extra-Terrestrial (1982) - Betyg: 3,5 / 5
Kommentarer: John fuckin' Williams. Om det var något rätt film denna gjorde var det att inkludera den mannens musik. Annars är det en klassisker med scener som åldrats bra och en del random-moment som tyvärr drar ner filmen. Det är en film riktad mot barn och just "hemma"-delen är välgjord, men sedan spårar den ut. E.T. själv är riktigt charmig och även en ung Drew Barrymore är riktigt gullig. Övrigt skådespel är sisådär om jag ska vara ärlig. Finns mycket som skulle kunna vara bättre. Bottomline är dock att visst jag blev rörd och det är en bra film. Speciellt om man är ung. Den skulle dock kunna varit ännu bättre om vissa 80-tals moment togs bort och andra saker fick en bättre förklaring!
 
// Now What !? - GeorgVanHalen

"Michael Jacksons" Xscape

 
Jag var nära på att köpa versionen i silver, men slutade upp med den i guld. Tacka Michael för det!
 
Den i silver är den "normala" versionen och gulden är deluxe. Gällande en del album är det ingen större skillnad. Möjligtvis någon halvdan låt och lite "how we did the album"-material.. Inte direkt något man ligger sömnlös över att missa, men just gällande Michael Jacksons album Xscape är skillnaden stor. Åh, så stor.
 
Varför då då? Jo, guld-edition innehåller "samma" spår, men innan de blev genomarbetade av Timbaland och Co. Timbalands versioner är i princip dagens pop med mer elektronisk inriktning och på det sättet är det inte dåligt, men det låter sällan som Michael Jackson. Precis som föregångaren "Michael" ifrån 2010. Inget av albumen är särskilt dåligt i sig, men det är 20 % Michael och 80 % annat.
 
Versionerna man även hittar på guld-edition är dock helt annorlunda. Det är faktiskt Michael Jackson låtar. Personligen är jag inte förtrollad av samtliga spår, men det är härligt att höra Michael Jackson igen. Du kommer inte hitta någon ny "Beat It", "Billie Jean" eller "They Don't Care About Us", men det blir nog inte bättre än så här anno 2014. Fem år efter kungens död.
 
Just det. Till guld-edition finns även "how we did the album"-material också. Summa Summarum: Det albumet de flesta kommer höra är inte dåligt. Gillar man dagens pop kan det vara värt att spana in. Vill man dock höra Michael Jackson får du letaa dig mot det ovanstående materialet.
 
// Now What !? - GeorgVanHalen