Vad fan var det där?

Likt den keyboard warrior jag är ska berätta om en väldigt underlig händelse istället för att handskas med den.
 
I mitt liv (lär inte vara unik inom detta) har jag stött på alla typer av människor. Människor jag blev vän med, människor som inte betyder någonting överhuvudtaget, människor jag aldrig vill se igen och människor jag ville se mera av.
 
En gammal klasskompis ifrån lågstadiet tillhör den sista sorten. Han försvann med många andra i klassen efter skiftet ifrån lågstadiet till mellanstadiet. Han återkom sedan till högstadiet, men högstadiet är som det är och var som det var. Trots att vi gick i samma skola har jag knappt något minne utav honom under alla dessa tre åren. Vi gick i olika delar av en stor skola, hade olika scheman och umgicks med olika människor.
 
När internet sedan blev ett billigare faktum hade vi nog varandra på bl.a. Lunarstorm. Långt därefter på Facebook. Vår kontakt på dessa sidor var egentligen minimal, men det har ändå känts som han "varit omkring" och inte försvunnit helt. Aldrig har en negativt menad handling skett emellan oss. Varken i skolan, på stan eller internet.
 
Under åren har jag likt tjuren Ferdinand ändrat utseende. Speciellt sedan jag såg denna gamle klasskompis sist. En dag såg jag honom med flickvän gåendes emot mig. Då vi inte träffats på LÄNGE ville jag inte vifta med armarna och skrika "TJOHO" utan jag inväntade lite för att se om han kände igen mig. Det verkade han inte göra. Därefter väntade jag väl länge. Fick slutligen ut ett "Hej" eller "Hej Oscar". Minns faktiskt inte exakt vilket. Klasskompisen passerade mig, tittade tillbaka lite snabbt och gick vidare med sin flickvän. Snopet stod jag kvar en stund och tyckte att det som just hänt var.. Underligt. Men antog att han var stressad.
 
Min tidsuppfattningsförmåga om "när" har blivit usel senaste åren, men en bra tid efter denna incident såg jag samma gamle klasskompis på mitt lokala ICA och tänkte "ger han någon reaktion på att han känner igen mig så hälsar jag om inte han hälsar först". Alltså.. Han måste väl tänkt på vem det var som hälsade sist?
 
Jag gick framåt. Han gick runt och gjorde något. Han vände sig snabbt och tittade på mig. Men jag frös till. Visste inte vad jag gjorde. Därefter vände han sig och gick mot hans nya familj. Själv var jag helt borta i huvudet men gick på som vanligt. Jag antog att han inte kände igen mig..
 
Några dagar gick och jag fördrev tiden på Facebook vid tillfälle. Märkte genom en annan omständighet att denna gamla kompis tagit bort mig efter flera år.... "Fan. Handlar detta om en gammal bekant som tagit bort dig på fejjan? Seriöst.". Tänker du kanske nu. Fast nej. Det handlar inte om det. Det handlar om att.. Vad fan var det där?
 
Dessa incidenter har snurrat i huvudet på mig sedan det skedde. Tänkte söka upp killen, men vettetusan vad man ska skriva. Förutom ett långt blogginlägg förstås. Är inte arg. Mest fundersam om vad allt det där handlade om. Så vitt jag vet har denna kille väsentligt bättre sociala skills än vad jag någonsin haft. Därför är förklaringarna i mitt huvud ungefär noll... What's going on, Oscar Almgren?
 
// Bättre liten och rapp än stor och slapp - GeorgVanHalen