Dags för något, nja, nytt: A Day At The Races (1976)

A Day At The Races, Queens femte album och det sista i ordningen jag brukar benämna som en personlig favorit. Ett s.k. "tvillingalbum" till tidigare A Night At The Opera!
  
 
Det här albumet är likt en förlängning av A Night At The Opera. Produktionen är lik, framsidan är baserad på "samma sak" och flera låtar liknar varandra. Det ska dock inte ta bort hur bra detta album är. Förutom "White Man" och "Drowse" som jag anser segar ner albumet en aning flyter det på bra och är låt för låt i ungefär samma klass som tidigare nämnda.
 
Idérikedomen var fortfarande i fullgång hos bandet. Det är dock något mer "lågmält" än tidigare skivorna. Vilket inte behöver vara negativt. Lite mer "vuxet" kanske är en bättre benämning faktiskt. De allra flesta spåren skulle passa på en Queen Greatest Hits och har man köpt flera Queen-album, men inte detta, och funderar på vilket man ska köpa härnäst. Köp denna!
 
... Sista favoriten? Betyder det att framtida album är "dåliga"? Knappast. Men jag känner att bandets framtida kommersiella framgångar hindrade de från att nå lika innovativa och överlag intressanta album som detta.
 
// Now What !? - GeorgVanHalen

Kommentera här: