Varför har inte jag sådana grannar?

Inte min granne, tyvärr, men en kollegas granne. Kollegan nämnde att han skulle på konsert och snart var det tal om en Bon Jovi-konsert. Det var oväntat då kollegan inte direkt känns som varken en typisk konsertbesökare eller ett större Bon Jovi-fan. Tydligen hade en granne till honom köpt Bon Jovi-biljetter, frågat kollegan vad han hade för sig och bjudit med honom.
 
Vid ett tidigare tillfälle satt kollegan på facebook en kväll och skrivit "Vad gott det vore med en öl" som sin facebookstatus. Snart får han en kommentar med orden "Titta utanför dörren" och då hade samma granne lagt ut en iskall öl utanför dörren.
 
Och jag säger som vår gemensamma kollega vem var med i konversationen.. Varför har inte jag sådana grannar? Awesome granne is awesome granne!
 
Varför gör inte fler på detta vis? Visst, att köpa en konsertbiljett på närmare tusen kronor i tron om att någon granne eller vän vill hänga med kan, med lite otur, vara bortkastade pengar. Men ölen då? Ölen! Vem har inte råd med en öl, en Portello eller valfri annan dryck, tilltugg eller småsak att överaska någon spontant med? Det gäller bara att tänka utanför ens egna tråkiga värld och våga vara lite generös.
 
Enligt internet verkar många ha det svårt socialt. Folk sitter hemma, folk anses tråkiga, folk vill gå ut på saker och har ingen att gå med... Om ingen tycker om dig, ge de en anledning att tycka om dig!
 
Jag menar.. Skulle man ha fyra-fem grannar, vänner och bekanta som bara då och då hittar på sådana här saker för en (och du för de). Då skulle man ha ett bättre "liv" än de flesta!
 
// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Kommentarer:

1 Tess:

Låter härligt! Dock så är väl risken att sådana personer blir "stämplade", för många verkar så måna om sitt space (trots att de lägger ut hela livet på Facebook) att de kanske skulle bli avskräckta om någon faktiskt var social och snäll på riktigt och inte bara tryckte "Like" på FB. :-S

Svar: Internet kan ge människor en bredare umgängeskrets än någonsin tidigare, men folk är förbannat knepiga. Antingen är det "fel" människor som söker upp de, folk som är för "på", folk som bor för långt bort, folk som... Nej. "Du" är den som borde ta lite risker och låta internet bli en fördel i ditt liv, inte en nackdel. SÅ tråkigt att det är den roliga människan som blir stämplad istället för den tråkige!
Georg

2 Hanna:

Visst är det mysig med människor som gör sådana där spontana vänliga handlingar! Synd att inte fler gör det!


Kramar

Kommentera här: