Welcome to Alice Cooper

26 studioalbum. Vart startar man? För många band och artister skulle jag rekommendera att lyssna från första albumet och framåt (om man är genuint intresserad), men med Alice Cooper (The Coop) finns det bättre vägar.
 
Istället för att rekommendera en lång lista med olika låtar har jag valt ut tre av deras (enligt mig) starkaste album. Vi börjar med bandets tredje verk i ledet Love it to Death från 1971. Detta är bandets första glimt i större framgångar och anses än idag som ett av de starkaste, om inte det starkaste bandet någonsin gjorde. En rad av klassiska rock hits blandat med några av bandet mer udda låtar.
 
Möjligtvis bäst på skivan: Caught in a Dream, Second Coming och Ballad of Dwight Fry.
 
 
Bandet Alice Cooper Group splittrades och sångaren bytte namn till just Alice Cooper och fortsatte.ensam med nya musiker. Welcome to My Nightmare från 1975 gjordes. När en artist gör så kan det gå och alla olika håll, men jag tror majoriteten av fans håller med mig när jag säger att han startade med att slänga ut ännu en klassiker. Albumet cirkulerar kring en historia och endast låtarna jag nämner under är värt skivans pris.
 
Möjligtvis bäst på skivan: Welcome to My Nightmare, Only Women Bleed och Steven.
 
 
The Coop körde vidare och släppte skivor i olika kvalitet och stilar under många år. När han ville förnya sig ordentligt gick han till den s.k. Glamrocken och körde fyra album som idag är den mest kända eran bland yngre generationer. Första albumet efter glamrocksåren var The Last Temptation från 1994 som enligt mig slår de s.k. "glamrocksalbumen" på fingrarna och visar att gubben fortfarande kan utan att fokusera på enstaka riff och catchiga refränger. Skivan innehåller en större tyngd än många av hans andra verk också. Även Chris Cornell, främst känd från Soundgarden och Audioslave, kan höras på den rekommenderade Stolen Prayer.
 
Möjligtvis bäst på skivan: Sideshow, Stolen Prayer och It's Me.
 
 
// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Naket och...

... Fel.

Det går för långt! Varför är ”svenskar” rädda att visa sig nakna? Kommer Batman ge dig stryk om någon råkar se dig eller vad är det frågan om?

1. Det finns, seriöst, killar upp till ungdomen (och kanske äldre) vilka duschar med badbyxor (eller kalsonger) på i offentliga omklädningsrum. Sker inte det har många handduken nära duschen. Att faktiskt behöva gå naken enstaka meter för att hämta handduken är något utav en dödssynd, verkar det som. 
 
Kommentar: Ingen kille kommer spana in din utrustning. Du har rätt att duscha normalt precis som alla andra.

2. Tjejer ”vågar” inte snabbt hoppa ner i vattnet vid ett nakenbad en perfekt sommarkväll på grund av komplex (?) för sin kropp som det i nio fall av tio inte är ett minsta ”fel” på..

Kommentar: Nakenbad en sommarkväll kan skapa härliga minnen för livet. Ge inte upp det för att vara ”tråkig” och stå vid sidan om.. Du kommer ångra det.

3. Många killar vill inte ta en piss i offentliga pissoaren och dyligt om det står någon brevid.

Kommentar: Seriöst. INGEN bryr sig om din storlek på falukorven din. Pissa ner hela toaletten om du vill. Sannolikheten att någon ens ser din snorre är inte stor om de inte aktivt försöker se (och vem tusan gör det, jag har då aldrig varit med om det). Varför göra det så komplicerat? Du MÅSTE inte stå och glo på andras heller.

4. Gemensam bastu mellan män och kvinnor kommer inte på fråga hos många. Inte ens om man sitter med vänner på en nära väns landställe.
 
Kommentar: Bastu är något många gillar. Varför sitta och svettas i unkna underkläder eller vara LIVRÄDD över att någon du antagligen inte ens bryr dig om på ett sexuellt plan ser dig naken? Man får INTE men för livet av att se ett manligt eller kvinnligt könsorgan i några sekunder.

Ärligt talat tror jag många skulle må bra av att vistas på åtminstone enstaka platser där man kan se andra individer nakna eller åtminstone halvt avklädda. Varför? För att jag är nudist eller sexgalen. Fel igen. Det verkar vara många som inte trivs med sig själva, har överdrivna komplex eller är ”skadade” av olika ideal. Är det på grund av porr, medias bild av perfektion eller något annat? Inte vet jag, men ser man andra personer nakna ser man att alla är olika och alla har sina konstigheter. Bröstvårtor kan vara riktigt stora och hur små som helst. Den genomsnittliga kuken är inte sju centimeter längre än din. Celluliter är knappast något du är ensam om. Måste du ha ett rakat könsorgan? Nej. Människor har genom alla tider haft hår.. BÅDA är helt okej, faktiskt. Dessa insikter och fler tror jag skulle falla mer naturligt om man såg andra ”nakna” på ett naturligt sätt ibland.
 
För att göra det tydligt: Nakenhet borde vara något fullt naturligt ändå verkar folk livrädda för det, vilket i sin tur leder till den nakenhet "man" faktiskt kan se (på exempelvis film) blir mångas verklighet. Skyll på vem du vill, men försök tänka kring dig själv. Vad är så farligt med att då och då bara vara naturlig? Om än bara för sekunder av din dag!

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Deep Purple är på G !

 
Ännu en trailer till Deep Purples nästa album.
Skönt och höra ett band som inte är fast i det förflutna!
 
// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen