Nils Poppe

Det händer att jag arbetar i reception på bank.
 
A long, long time ago var det en kollega till mig som arbetade med samma sak. En dag anländer Ernst-Hugo Järlegård. Karln går fram till min kollega och säger att han har tid hos en bankir.
 
Min kollega frågar; Vem ska jag hälsa ifrån? (då han inte har en susning om vem Ernst-Hugo Järlegård är). Ernst-Hugo Järlegård svarar; Nils Poppe.
 
Kollegan ringer upp bankiren och säger; Hej, du har besök av Nils Poppe här i receptionen.
 
.. Kul av Ernst-Hugo Järlegård där att driva lite om sin egen kändisskap.
 
// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

my fine friend

Vänskap borde företse sig efter regler såsom dessa:
 
Ett.
Många lever i sina egna världar eller bara är egoister och gör bara som ingår i "deras världar" eller "det de känner för just då". Att göra vad man vill är givet i en fri värld, men vill man göra något med en vän som är olik en får man lära sig att kompromissa. Kompromissa är ordet. Kalle vill göra en sak och Erik en annan. Därifrån får de komma på något mellanting i annat fall får ena "offra" sig. I en vänskap ska dock inte samma person offra sig gång på gång.. Då tycker jag "offret" ska söka sig till nya bekantskaper.
 
Två.
Det gäller att veta när man ska sätta sig själv som nummer ett och när man sätta sig själv som nummer två (syftar ej på dagishumorn här). Har din vän en viktig dag, säg.. studenten, ett 50 års kalas, bröllopsdag eller ja.. Du som vän borde väl veta någorlunda vilka dagar som betyder något för din vän. No? Hur som.. Kommer en av dessa dagar är det viktigt att förstå att du är nummer två den dagen. Du är givetvis där för att ha trevligt, men ännu viktigare är du där för att kompisen ska uppleva en trevlig afton. Att du av diverse lösa anledningar kommer på att du "inte vill gå" och funderar på att meddela det så sent som natten inpå eller samma dag? That's bullshit. Fan, Get A Grip just like Steven Tyler. Vill du bli behandlad på det viset? Nej, just det. Tänk Om - Tänk Rätt.
 
Givetvis har jag också handlat fel i en del sociala situationer. Tro inget annat, men jag lär mig åtminstone.. Steg för steg.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

inte att missa !

Rush har i dagarna släppt sitt senaste album Clockwork Angels.
Det får ni inte missa!Inte heller Europes Bag of Bones.Bruce Springsteens Wrecking Ball får också komma med på ett hörn.Varför gör jag reklam samt skriver om album jag redan nämnt i bloggen? Jo, jag tycker dagens musik hets är tråkigt på ett sätt. Albumen bara kommer och går. Oavsett kvalitet försvinnner albumen ifrån radarn innan många människor ens fattat att det skulle komma ett nytt album av artisten/bandet.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen