Hård rock?

Vad är hårdrock? Är det verkligen hård rock? Jag vettesemlan.

Mycket av det nyare och mer extrema inom genren rock intresserar inte mig. Jag är baksträvare och föredrar vad de tidigare decennierna hade att erbjuda och något återkommande är faktist låtar som inte har något med hårdhet att göra. Nichts.

Låtar från några av tidernas mest respekterade och köpta hårdrocksalbum är alltså inte hårdare än något "svensson" är van vid.  All musik, bra musik, ska ge uttryck för känslor. Att rock måste vara hård för att vara bra är ett koncept jag aldrig förstått mig på. Ja, det finns bra rock som är hård.. men all hård rock är inte bra. Det finns hur mycket skit som helst, enligt mig. Till det finns det givetvis lugnare och mer stillsam rock som är riktigt, riktigt bra. Ta "Pink Floyd" som exempel. Hur många lugna, oerhört lugna, låtar har inte de gjort? Glöm dessutom inte att de är ett av världens genom tiderna mest sålda band. Alla kategorier. Visserligen är inte Pink Floyd klassat som hårdrock för den kunnige, men de flesta som dömer hårdrock är inte kunniga inom ämnet.

Jag lyssnar som tidigare nämnt i andra inlägg på diverse band. Många av dessa band gillar jag för deras variatation. Ta "Deep Purple" som exempel. Vid något tillfälle under tidigt 70-tal var de världens mest högljudda band.. Ändå är två av mina absoluta favoriter från bandets arton studioalbum balladerna "When A Blind Man Cries" och "Soldier of Fortune". Är de från hårdrocksalbum? You bet. Är det hård rock.. Nej. Jag har hört låtar av Michael Jackson vilka är hårdare... They Don't Care About Us, Beat It och Black or White för att nämna några få.

Nu kan jag namndroppa band, låtar och album tills ingen orkar läsa längre. Det är inte min poäng. Jag vill bara få dig (folk) och inse att det kan finnas mer bakom musik än en titel eller överläggande genre. Det är faktist ganska få låtar jag gillar baserat på hur hårda de är. Jag kan gilla låtar för vackra intron, udda strukturer, catchiga refränger, höga noter, gitarrsolon, jazz-inspirerade trumkomp, harmonier, roliga texter.. you name it. Det finns hårdrock som innehåller mycket av detta. Att en eller två låtar på en skiva är hårda är bara en bisak. Inget jag eftersträvar.

Thank you very much !
 
// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Run-D.M.C. - What does it mean?

Otacksamma jävlar!

Det finns människor som av en anledning eller en annan lämnar sitt barn. Barn som i sin tur kan bli väl omhändertagna av en annan familj. Får dessa barn det bra. Bättre än vad de någonsin skulle fått det hos sina biologiska föräldrar borde barnen med stor sanolikhet uppskatta adoptivföräldrarna? Right? RIGHT?

Varför är det ändå på det viset att många adopterade barn i vuxen ålder börjar referera till sina biologiska föräldrar som sina riktiga föräldrar? Jag lånar argumenten med "samma blod", "gener" osv. men jag vill inte betala för det. I slutet av dagen är det adoptivföräldrarna som ställt upp för dig. Älskat dig. Matat dig. Badat dig. Hjälpt dig med läxor. Givit dig mycket av din moral. Givit dig ett värdigt liv. Ett liv värt att leva.

Här eller rättare sagt på The Rock And Roll Hall of Fame var det en som gjorde rätt. Run-D.M.C. blev år 2009 invalda i nämnd institution och Darryl Matthews McDaniels (även kallad D.M.C.) höll, nog, det längsta tacktalet i bandet. Vad sa han? Genom åren har det handlat om allt möjligt för olika artister. Vissa säger bara tack, andra drar upp sin musikaliska influenser, vissa säger bara något fjantigt, för en del är det bara en ego-boost, några har "värsta" talet och många vill tacka alla möjliga. Men... vad sa D.M.C. ?  

Mr. D.M.C. nämner lite allt möjligt men fokuserar sitt tal till att tacka sina föräldrar. Sina adoptivföräldrar och kallar dom för sina, just det, riktiga föräldrar.

Run-D.M.C. - What does it mean? Don't matter coz D.M.C. got higher in my book!

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen