Believe In Love

 
" Believe In Love " av och med Scorpions

Scorpions har, enligt mig, en av de mest underskattade katalogerna av låtar inom rocken. Jäklar vad många starka album och sköna låtar de slängt ut genom åren. Här ger jag er en av dessa.. Det roliga är dock den extremt cheesy-videon som hör till. Först är det bilder från, typ, Sovjet... Sen deras konsert och sedan publiken. Varenda ögonblick är så dåligt så att det är bra.
 
// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

News from 1977

Queens album "News of the World" (1977). Låt för låt. Läs it !
 
1. We Will Rock You
Jag tror folk som tycker den här låten är överskattad har missat poängen. Det här är en kul idé som skrevs av Brian May (gitarristen) för att få igång publiken och det är just live den kommer till liv (sweet pun, där!). Rekommendationen från mig är versionen på live-skivan "Live Killers" (1978) där låten verkligen kommer till sin rätt. Dessutom är gitarrsolot ett ruggigt underskattat sådant som glömts bort pga. alla amatör-versioner av låten på diverse sportevenemang. 
 
2. We are the Champions
En av de närmsta generationernas mest igenkända låtar? Överskattad skulle man kunna säga här, men det finns en anledning eller två. Överskattad eller ej är det här en bra låt.. Dock skulle man kunna "ta det lugnt" med just denna i publika sammanhang och låta andra låtar från bandet skina.
 
3. Sheer Heart Attack
Låten som inte riktigt passar in någonstans på någon av Queens skivor och sannerligen inte på denna. Har du hört låten kan du säkert förstå varför, men jag gillar den.. Tror jag. Om inte annat ett bevis på att bandet inte övergått helt till pop/rock. Antagligen det råaste och snabbaste bandet någonsin gjorde.
  
4. All Dead, All Dead
Brian May (gitarristen) vinner kattfejden. Freddie Mercury skrev senare i karriären låten "Delilah", en glad nästan cheesy-låt om en katt. Här skriver Brian May om sin avlidna katt och den är lite sorgsen, men ändå gjord med glimten i ögat. Ett trevligt fynd bland bandets mer obskyra låtar.
 
5. Spread Your Wings
John Deacon (basisten) slänger in en låt som kan vara skivans bästa. En riktigt bra pop/rock-låt som ger bandets mest kända låtar "a run for it's money".
 
6. Fight from the Inside
Roger Taylor (trummisen) lämnar sitt avstamp på skivan, tyvärr, utan större framgång. Låten i sig är "helt okej", men den lämnar inget större intryck och är en av få låtar av bandet jag i princip aldrig återkommer till.
 
7. Get Down, Make Love
"Alla" Queens mer experimentella låtar håller jag högt... förutom denna. Den kommer aldrig riktigt någonstans och saknar melodierna, kraften, charmen och idérikedomen från bandets andra verk (Bohemian Rhapsody, Liar, The March of the Black Queen m.fl.). Det här är en av bandets sämsta låtar, enligt mig.   
 
8. Sleeping on the Sidewalk
Ett catchigt nummer med den kända Queen-humorn i sig. Skulle vara perfekt som ett b-sida på en singel, men knappast något utav bandets starkare material.
 
9. Who Needs You
Bandet provar den spanska gitarren med framgång. En typ spansk poplåt, sort of. Visar än en gång på bandets vilja att variera. Inte direkt något som skulle intressera folk som bara lyssnar på Queens Spotify topp 5, men en trevlig låt för fansen. 
 
10. It's Late
Här har ni bandets mest underskattade låt. Ett längre nummer som bara rockar och rockar och rockar på. Hur denna låt inte spelats mer live, blivit mer känd eller hamnat på fler (om ens något?) Greatest Hits-album är för mig ett mysterium. Här har vi de bra grejerna.
 
11. My Melancholy Blues
Trots mitt relativt bristande intresse i jazz måste jag säga att den här låten är ett oväntat och välkommet inslag på albumet. Det närmsta Queen någonsin kom till jazz (trots att de har ett album kallat just Jazz)och personligen hade jag gärna hört mer musik med liknande inriktning från bandet. En riktig gem.
 
... And there we have it, News of the World från 1977. En allt som allt rätt bra skiva med stor variatation, men den kanske är för varierad. Vissa låtar platsar inte direkt in och här är första gången bandet släpper låtar som skulle kunna sägas vara "svaga". GeorgVanHalen rekommenderar Spread Your Wings, It's Late och My Melancholy Blues. För ett bra tag sedan gjorde jag ett liknande inlägg om bandets album "Innuendo" och båda skivorna står sig rätt jämnt mot varandra. Möjligtvis är den här något svagare som helhet.
 
// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

My poor old Winnie the Pooh

Före min brorsdotter var född köpte jag en Nalle Puh (Winnie the Pooh på engelska) nalle till min bror. Jag hade gått runt rätt länge på BR Leksaker och gillade den bäst.
 
Idag firade jag julafton hos med min bror. Winnie the Pooh nallen var också där, men den var rätt.. ja.. Skitig. Jag fick sedan höra att nallen använts av familjens hund som en.. ja.. Partner, om du förstår vad jag menar. Faktum är att jag såg bevis på det under kvällen, flera gånger om.
 
My poor old Winnie the Pooh.
 
// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen