everything I had everything
Lost it
..
But came back for it
And got it


// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

det eviga sökandet efter perfektion

Många letar efter perfekta partners och hittar då givetvis.. ingen medan andra som kanske inte är i närheten lika snygga, framgångsrika eller smarta hittar någon som de sedan lever ett fint liv med.

Folk försöker dölja sina sjukdomar så gott det bara går. Inte för att det gör att sjukdomen försvinner utan för att de vet att många i deras omgivning kommer se personen som en sjukdom med en person.. inte att de är personer med en sjukdom. Det värsta är att den sjuke ofta har rätt.

Samtidigt ägnas hela månader åt att stödja forskningen för bröst- och prostatacancer. Något varje människa med något vett gärna stödjer.. men.. men.. Varför se ner på vissa sjuka människor, men så fort någon i din närhet blir drabbad av samma sak börjar du skänka pengar till stora fonder. Har du så extremt dålig empati och förståelse för den okände människan?

Att leva till 87-års ålder och aldrig haft en sjukdom värre än hosta är nog sällsynt om inte en omöjlighet. Varför finns då denna eftersträvan efter perfektion? Varför inte inse faktumet att ingen är perfekt och att man ska behandla sina medmänniskor som... medmänniskor.

Jag har även märkt att flertalet människor gärna endast beblandar sig med folk de anser vara "värdiga" att umgås med. Det kan beröra ekonomiska tillgångar, utseendet, utbildningsnivå eller politiska inriktningar.

Exempel? Thank you very much!

Min familj är rik. Rik nog att jag aldrig behövt ta ett vanligt jobb (kassan på ICA, gå runt på stan för att få folk gå med i Rädda Barnen eller varit servitris på en resturant) utan min familjs anseende är viktigare.. därför får jag tillräckligt (och pengar därutöver) bara för att finnas till. Jag börjar snart en kurs på universitet och där träffar jag mycket folk. Samtal börjar med någon som har liknande sportintresse som mig, ser gärna på samma filmer och jobbar tydligen 100 % på ICA och pluggar på det (jäkligt ambitiöst, egentligen.. is it not?), men inte kan jag beblanda mig med "sånt folk". Folk som är väsentligt mer ambitiösa än mig (samma studier + heltidsjobb).. nej, jag umgås hellre med "mitt folk" dvs. avlägsna barndomsvänner med samma ekonomiska status, men som jag egentligen inte har lika särskilt mycket gemensamt med längre. Allt detta för att vännerlistan och festbilderna ska se "perfekta" ut på facebook för människor jag inte träffat på tio år.

Perfektion? Verkligen? Det mesta i detta inlägg låter mer som dumheter.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

tre

Idag var jag och köpte..

Deep Purple - Slaves and Masters (1990)
Deep Purple - In Concert with the London Symphony Orchestra (2000)
John Norum - Slipped into Tomorrow (2000)

Tre relativt okända, men ack så trevliga album!

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen