argumentation vid spärrarna

Just passerandes spärrarna uppe via tunnelbanan på Rådmansgatan i centrala Stockholm var jag. Snart hördes en argumentation högre än musiken från min IPod. Jag vände mig givetvis om för att se vad som var på gång. Synen av en man i kostym med händerna i luften stod fokuserad i ögonvrån. Jag tog av mig IPoden och hörde en utskällning av kaliber. Tydligen hade en man stött till mannen i kostym och en påses innehåll hade flugit runt i tunnelbanan, men då jag började lyssna verkade allt vara på sin plats.

Den andra mannen verkade ovanligt nervös och fick inte ut ett ord. Åtminstone inte av det jag hörde. Slutligen sa mannen i kostym "faan, allt måste man göra själv. Idiot!" och gick därifrån med raska steg. Den andra mannen stod blickstilla tills jag var tillbaka i verkligheten och redo att gå vidare.

Jag gick ut på ett ärende. Köpte högtalare på Webbhallen där det var kö som tog cirka tjugo minuter. Snart var det ner i tunnelbanan igen. Den utskällda mannen hade nu satt sig ner och såg totalt förstörd ut. Jag kunde inget annat göra än att gå fram och säga "Hallo, jag hörde vad som hände tidigare.. skit i det. Jävla människa som tror världen cirkulerar kring honom".

Mannen fick fortfarande inte ut ett ord, men höjde på huvudet. Jag fick konstigt nog ingen ögonkontakt, men såg att enstaka tårar rann. Det hela kändes absurt och snart slog det mig som en blixt. Mannen framför mig var blind.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

besviken, j*vligt besviken..

... På ITunes.

Jag är en "såndär" som fortfarande köper CD-skivor trots att det formatet blivit förlegat. Varför är svårt att förklara då de mindre musikintresserade har många bra argument till att inte göra det. Det är bara något jag gör ibland. Nyligen har jag hittat ett par höjdaralbum för "bra" pris dessutom.

Problemet för mig gällande köpta CD-skivor är bara - När ska jag lyssna på dem?

Det är här ITunes kommer in. Jag överför CD-skivorna i programmet och utökar biblioteket till min IPod (då musiken behövs bättre på stan osv. än vid datorn där tillgång till både Spotify och youtube är bättre tillgängligt). Lagligt och bra, right? Nein!

Lagligt? Yes. Bra? Noes! Att överföra en vanlig CD-skiva tar tid. Väsentligt mer tid än väntat. Med dagens teknik skulle jag chansat på att varje CD-skiva skulle ta en minut. Kanske två. Max fem, men med min skivsamling har jag suttit i flera timmar (många timmar, många timmar!) och har fortfarande CD-skivor kvar. Har jag många CD-skivor - Det beror på vem man frågar, men vi pratar inte om tusentals utan max hundra stycken (inkl. vissa som inte går att överföra och ett antal jag hade överfört sedan tidigare). Är det här tacken? Här köper jag musik lagligt (vilket jag gärna gör för att stödja artister och band jag gillar), men vem har tid för sånt här? Jag.. OK, men vilka andra?

När jag började överföra trodde jag att allt max skulle gå på två timmar. Nu har jag spenderat minst nio timmar och har flera timmar kvar. Hur kan det ledande programmet för musik vara segt på detta vis? Det är dags att speeda upp allt nu. Vill skivbolagen och alla inom musikindustrin att folk ska köpa lagligt borde allt göras enklare och effektivare. Som det är nu kan man tro att vi är tillbaka år 1996 och allt hanteras vid 56k/bits modem...

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen