en vän" det känns som att säga adjö till en riktigt god vän...
en vän du vet att du aldrig kommer se igen"


// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

sanningen ska fram

.. Men för att nå sanningen behövs det frågor. Frågor från dig.

Gärna frågor från mina bloggkontakter, men även från vänner och andra som just hittat till min blogg. Det är dags för att alla smygare att visa sig (anonymt går givetvis bra). Jag känner nämligen att min blogg börjar bli lite väl opersonlig (med brist på bätre ord) och ett gediget inlägg baserat på era frågor skulle återställa balansen en aningens. Ja, nej eller kanske är inga svar ni kommer få. Utan jag lovar svar som kommer ge er en ny syn på livet.. eller, kanske inte.. men ett löfte om välskrivna svar ges!

Frågor av alla dess slag är välkomna!

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Glad

                                           Här har vi en glad Clint Eastwood.

                     
                                                           
                                      Och jag var lika glad efter att sett Joe Kidd!

                                   

Det är inte enkelt för mig att göra en objektiv recension när Clint Eastwood är involverad. Jag älskar fan karljäveln, men här är ett försök :)

Joe Kidd från 1972 är en i raden av alla westernfilmer av och/eller med Clint Eastwood. Filmen har sin egen handling och Clintan.. han har också sin egen. Clint Eastwood är Joe Kidd och han går runt lite som han vill och gör lite vad han vill medan filmens andra handling går sin egen gång. Detta ger filmen sin bästa krydda, dess oförutsägbarhet. Man vet, nästan, aldrig vad som kommer ske och det ger filmen ett stort underhållningsvärde, men samtidigt blir filmen rörig då den går snabbt fram. Man får, ofta, ingen riktig förklaring varför han gör som han gör. Han bara gör det!

Filmen ligger under en timme och trettio minuter, vilket är negativt i detta fall. Många scener "rushas" och får inte samma effekt som de mer tilltänkta scener i t.ex. The Good, The Bad And The Ugly. Filmen hade vunnit mycket på att kanske vara två timmar lång, vilket givit en del scener mer andrum.

I termer av att göra en bra film är detta inte Clint Eastwoods bästa western, men det är faktist en av de mest underhållande och den gjorde definitivt mig på bättre humör.

Betyg: Filmen får 3 hästar av 5 möjliga

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen