I Love You, Man

Är du redo för Sveriges bästa recension av I Love You, Man?
OK. Let's Go !


Framsidan till denna film framställer den som "en i mängden" och handlingsmässigt är den det. Handlingen i sig är ruggigt förutsägbar, men filmskaparna har åtminstone försökt ge de olika rollerna "omvända" syften. Det förstnämnda är ungefär det enda negativa jag har att säga om denna film.

Det här är definitvt en "feelgood"-film på en högre nivå än många de andra "liknande" amerikanska komedierna som fokuserar främst på humor. De fångar manlig vänskap riktigt bra i denna film även om vissa saker inte blev perfekta (små saker de kunnat skippa). Jason Segel gör en av sina bästa roller hittillis och Paul Rudd vem jag främst känner igen från "Vänner" höjer sig själv i mina ögon.

I övrigt är filmen full av ansikten du kommer känna igen och många gör ett bra jobb. Humorn i filmen är relativt varierad och jag skrattade gott åt en del saker. Borde uppskattas av både tjejer och killar.

Överaskningsmomentet för mig var hur bandet Rush är en stor del av denna film. För en som gillar Rush (likt mig) är det värt att se filmen endast för dessa sekvenser. Speciellt en sekvens i bonusmaterialet. Angående bonusmaterialet, det är överaskade mycket för en komedi och faktist överlag bra.

Betyget blir 3,5 broromanser av 5 möjliga. Rekommenderas till människor som gillar "How I Met Your Mother" och "Wedding Crashers".

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Varan-TV

För att få det ur vägen: om man kan älska något utöver människor älskar jag Varan-TV. Humorserier finns det ingen brist av. Slå på TV:n. Amerikanska sitcoms, brittiska varianter och svenska produktioner väller fram. Klassiker som Seinfeld, Friends, Married with Children och Simpsons sänds igen, igen och igen. Idag har mycket inom humor redan gjorts. Därför har det kommit mer extrem humor som Family Guy (vilket är välkommet). Varan-TV bjöd däremot på den typen av humor vilken ligger mig närmast.

Varan-TV var ett gäng roliga killar som utförde sina humoristiska idéer som många människor bär på. Mycket är amatörmässigt gjord (gentemot t.ex. Fresh Prince in Bel-Air), men det är det som är charmen. Vissa av idéerna var genialiska och slår alla amerikanska sitcoms ur vattnet, andra var halvdant gjorda och vissa var så dåliga att de blev fantastiska. Ur en humorsynvinkel var det allra mest guld.

Det är humor som vågar vara annorlunda. Idéer som "produktionsproffs" bara inte kan komma på då det går utöver gränserna för vad som brukar visas på TV. Vilket gör det allra mesta unikt.

Ofta kommer en diskussion om vem och vad som är svenskt upp på tapeten i dagens samhälle. För mig är Varan-TV så svenskt det kan bli. Endast när man är 100 % svensk till sättet förstår man all humor och satir i detta program. För att förstå humorn ska man ha lite koll på svensk geografi, Astrid Lindgren, gamla svenska barnprogram, svenska nyhetsprogram och den svenska mentaliteten.

Jag uppmanar medlemmarna ur Varan-TV (Varanteatern) att återigen träffas. Om personkemin fortfarande är på topp, kör på hårt och ge oss något att längta till under veckorna.



// Utan Varan-TV har vi ingenting -
GeorgVanHalen

Foo Fighters - 22:a Juni 2011

Biljett till Foo Fighters på Stockholms Stadion den 22:a Juni 2011 är min. You better believe it. Bokad och klar.

Det kommer bli sweet. Jag hoppas även på ett fullpackat stadium, tveka inte att dyka upp. Endast gåshuden till singalongs som "Everlong" och "Learn to Fly" kommer bli värda pengarna. Let's do this!



// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen