Stressade, utmattade eller uttråkade

Under denna smått dystra kväll befann jag mig åkandes i tunnelbanan. Stressade, utmattade eller uttråkade var ansiktsuttrycken på människorna omkring mig. Alla inne i sina mobiler. Tillsammans med alla andra hörde jag någon höja rösten och säga "Kan jag få allas uppmärksamhet?" vart och varannat huvud vändes mot honom. Han stod tyst en stund och sa efteråt "God jul på er allesammans".

"Jaha.." tänkte jag och säkerligen många fler. Sedan tittade vi ner mot mobilerna igen och såg att klockan just slagit över 00:00. Det var julafton. Snart gick det inte att missa alla léenden. Inte minst på den ropande mannen som just lämnat tåget.

Kanske det vackraste jag varit med om. 

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Welcome 2 My Nightmare

                     

Under namnet Alice Cooper har det släppts fler studioalbum än med Rolling Stones, vilka är kända för deras långlivade karriär och antal album. Vad skriver man som artist på sitt 26:e album? Finns det något mer att säga?

På albumet Welcome 2 My Nightmare har fokuset sätts på en hyllning till första albumet (utan den originella uppsättningen) nämligen Welcome to My Nightmare (jepp, namnen är snarlika).

                    

Är albumen lika varandra musikaliskt? Näe, nej, det skulle jag inte påstå. Men Alice Cooper gör sina album på ett egendomligt sätt. Lyssnar man igenom Welcome 2 My Nightmare låter det som vilket album som helst. Det är några radiovänliga låtar, några hårdare och några ballader. Men likt flera andra av Alice Coopers album finns det en historia inbyggd i albumet som låt efter låt berättas och därav namnet Welcome 2 My Nightmare.. Berättelsen är mardrömmen. För att förstå detta krävs dock många lyssningar av albumet eller stor förståelse av Alice Cooper som artist. Det är mest ett inlägg för "riktiga fans".

Men.. finns det något för människor inte insatta i Alice Cooper? Det är här albumet lyckas på ett sätt bandets andra album inte har på år och dag. Tack vare producenten Bob Ezrin som bl.a. var med på det tidigare albumet "Welcome to My Nightmare" har detta ett sound som läppar sig till en bredare publik. Hur albumet låter är svårt att beskriva då varje (varje!) låt är den andra olik dvs. det innehåller en variatation som heter duga. Det är något jag personligen gillar. Det är sånt som gjorde band likt Queen och Led Zeppelin mer än bara vanliga "rock band" då det begav sig. Med variatation kommer dock alltid mer åsikter. De som tror att Alice Cooper endast är heavy metal eller glam rock (pga. utseendet på scen och största hiten "Poison") kommer bli besvikna. Folk som däremot är mer öppna för Alice Coopers sätt att låna från vilt olika stilar kommer inte bli besvikna. Här finns moderna effekter, gitarrsolon, korta och vackra pianostycken, flertalet skämt och noder mot bandets tidigare karriär. Det är ett redigt sätt att göra ett album på efter alla dessa år.

Jag är en sådan musiklyssnare som försöker se musik för vad den är och det finns mycket bra att hämta från "Welcome 2 My Nightmare". Det är ett relativt nytt album och därför är det svårt att säga hur det kommer stå sig i framtiden, men tack vare dess bra produktion, variatation och egenheter kommer det förhoppningsvis stå som ett av Alice Coopers bättre album.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

badass " Looking at the old fart I realized that he was pretty badass
Was, is and always will be badass
... The original badass! "

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen