tala svenska.. goddammit!

Såg ni vad jag just gjorde i min rubrik? hehehehe

Men jag är allvarlig.

Ibland ser jag t.ex. två tjejer på tunnelbanan som pratar svenska.. sen från ingenstans börjar de prata kinesiska, grekiska eller spanska med varandra. Varför? Förstår de inte hur otroligt otrevligt det är mot övriga i tunnelbanan? Vad säger ni nu som ni inte kunde säga för 15 sekunder sedan på svenska? Snackar ni skit om folk utan att kunna stå för det? Det är precis så det ser ut.
__

Ibland blir man hembjuden till en familj (där alla kan svenska) och ändå pratar de ett annat språk när man är i samma rum.. hela tiden. Hur enkelt är det hänga med i den diskussionen? Jag förstår att de kanske pratar ett annat språk när de är själva, men när de har gäster? Något att tänka på där.

// Det här är GeorgVanHalen som signar ut, slut!

jag tjuvlyssnade... hihih

När jag "pluggade" för.. ja, ett tag sedan satte sig två tjejer mittemot mig.
Då och då började de prata emellan deras läsning.

En del av konversationen, från en av tjejerna, gick något likt detta: "Jag gillar inte de traditionella snyggingarna. En tjejkompis tycker killarna jag anser sexiga är fula. Men jag tycker de är sexiga".

Ni fattar säkert poängen. Klockan är mycket på en lördag och några exakta citat från ett svagt minne kan jag inte bjuda på.... men hon tänker helt rätt !

Tänk själva angående vad eller vem ni är attraherade av. Strunta i allt annat.
Attraktion ska vara en djurisk instikt, inget som diskuterats i "Sex and the City" eller fångats på bild av Playboy.

Som min gamle klasskompis Ertan brukade säga: TÄNK!!!!!

// Det här är GeorgVanHalen som signar ut, slut!

you ever heard of this one? let's go!

Nollpunkten

Förpackningen för filmen ger mig idén att denna film liknar t.ex.
Natural Born Killers.Därför är originalförpackningen bättre, den ger en tydligare bild om filmens egentliga handling.


Nollpunkten (eller Day Zero) är en film med ett litet element av klassikern Taxi Triver,  men filmen förde mina tankar främst till publiksuccén Crash.

Det som kan skrämma bort "filmnördar" från denna film är skådespelaren Chris Klein främst känd från American Pie 1 & 2 . Han skrämde mig också till en början, jag trodde det skulle bli ett fiasko av alltihopa men jag hade fel. Det är ingen perfekt film, men den ger publiken lagom rum att tänka själv (istället för att förklara som för ett barn vad som egentligen försiggår) utan att bli för abstarkt. Det gillar jag.

Några scener i filmen nådde ett känslomässigt stadium som jag inte trodde någon av dessa skådespelare någonsin skulle ta mig till. En del scener är ganska roliga, men samtidigt är en del scener lätt överdrivna eller bara snabbt gjorda. De senare påståendena är synd då filmen har potential.

Filmen tar upp funderingar om krig, rädsla, våld, den amerikanska stoltheten men allra främst om vänskap. För mig var det handlingen kring vänskap som berörde.

Filmen får 3,5 / 5 Portello flaskor av mig och rekommenderas framför mycket annat man kan hitta i en videohylla.

// Det här är GeorgVanHalen som signar ut, slut!