The Other Guys: Yes !

En actionrulle med inriktning på humor är inget nytt. Det är snarare uttjatat än något annat med filmer som 48 Hours, Bad Boys, Men in Black, Rush Hour och dess efterföljare. Alla är mer eller mindre samma sak och det är svårt att göra en originell film i samma stil. The Other Guys lyckas faktist delvis med just det: att göra något originellt av ett mycket familjärt koncept och i dessa dagar är det inte vanligt. En applåd krävs !

                              

Rollistan består av Will Ferrell, Mark Wahlberg, Samuel L. Jackson, The Rock, Eva Mendes och Michael Keaton. Samtliga passar i deras roller i denna ordinära actonrulle. Om man ska diskutera filmen ur en synvinkel av "action" är den just det. En ordinär actionrulle. Den är uppbyggd precis som vilken actionrulle som helst. Filmens originalitet ligger i dess humor.

Jag är tröttare än de flesta på alla amerikanska komedier fyllda med skämt man hört förut. Man kanske fnissar till en eller två gånger under filmen, men att asgarva eller tänka "hehe, new one!" existerar inte. Här fungerar det perfekt och det är Will Ferrell som står för majoriteten av humorn. Humorn är unik för denna typ av film. Det är inte kaxig kompis humor eller extrema scener, det är helt "random" kommentarer och händelser som slängs rakt in i handlingen utan att ta över. De bara slängs rakt in och för det mesta funkar det fint. Det är oväntade saker, vilket alltid är ett plus och det är humor som skiljer sig från det mesta man kan se på TV.

På rak arm kan jag inte komma på något negativt att säga om denna film. It's great (!!!). Betyget blir 4 stycken Eva Mendes av 5 möjliga. Värd ett besök på bio och kanske en DVD-version.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

Kommentarer:

1 ELIN:

svar;haha jasså där ser man

2 lovisa:

sv: JASÅ?:D vad heter din släkt dÅ?:D

jo min pojkvän har sin familj där:)

3 lovisa:

sv: HAHA ja den är ju inge läskig:P

4 GUESS WHO?!:

- awwwwwwwwwwh tack så mycket georg!

Kommentera här: