vad skulle du göra?

Du bestämmer något med en vän (låt oss kalla honom Mikael Persbrandt) en vecka i förväg. Ett biobesök, ett krogbesök, en fika, en lunch, you get the picture. Sure you do. Något du vill.

Kort inpå att denna händelse ska inträffa kontaktar en annan vän dig (Andy Garcia, säger vi att du också är kompis med). Andy Garcia har ett erbjudande you can't refuse. En konsertbiljett till ditt favoritband för halva priset, en inbjudan till fest med folk du vet verkligen kan festa loss eller helt enkelt något som väger tyngre än det du först planerade med Mikael Persbrandt. Något du verkligen vill.

Du står nu inför ett val. Vad skulle du göra?

1.
Tackar för Andy Garcias erbjudande, men möter upp Mikael Persbrandt.
2. Hittar på en lögn för Mikael Persbrandt om att du inte "kan träffas" för att sedan gå all in med Andy Garica.
3. Hör av dig till Mikael Persbrandt och säger att det vore jättekul att träffas men att du fått ett erbjudande du bara inte kan säga nej till.
4. Du ringer och frågar Mikael Persbrandt om han vill med, vill han inte avstyr du Andy Garcias erbjudande och möter upp Mikael Perbrandt.

Finns det något ytterligare alternativ? Är det här en fråga om lojalitet och att hålla ditt ord (mot Mikael Persbrandt) eller handlar det om vad du vill göra (sviker du dig själv genom att inte följa det du eftersträvar mest)?
 
Kommentaren är din.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen

The Other Guys: Yes !

En actionrulle med inriktning på humor är inget nytt. Det är snarare uttjatat än något annat med filmer som 48 Hours, Bad Boys, Men in Black, Rush Hour och dess efterföljare. Alla är mer eller mindre samma sak och det är svårt att göra en originell film i samma stil. The Other Guys lyckas faktist delvis med just det: att göra något originellt av ett mycket familjärt koncept och i dessa dagar är det inte vanligt. En applåd krävs !

                              

Rollistan består av Will Ferrell, Mark Wahlberg, Samuel L. Jackson, The Rock, Eva Mendes och Michael Keaton. Samtliga passar i deras roller i denna ordinära actonrulle. Om man ska diskutera filmen ur en synvinkel av "action" är den just det. En ordinär actionrulle. Den är uppbyggd precis som vilken actionrulle som helst. Filmens originalitet ligger i dess humor.

Jag är tröttare än de flesta på alla amerikanska komedier fyllda med skämt man hört förut. Man kanske fnissar till en eller två gånger under filmen, men att asgarva eller tänka "hehe, new one!" existerar inte. Här fungerar det perfekt och det är Will Ferrell som står för majoriteten av humorn. Humorn är unik för denna typ av film. Det är inte kaxig kompis humor eller extrema scener, det är helt "random" kommentarer och händelser som slängs rakt in i handlingen utan att ta över. De bara slängs rakt in och för det mesta funkar det fint. Det är oväntade saker, vilket alltid är ett plus och det är humor som skiljer sig från det mesta man kan se på TV.

På rak arm kan jag inte komma på något negativt att säga om denna film. It's great (!!!). Betyget blir 4 stycken Eva Mendes av 5 möjliga. Värd ett besök på bio och kanske en DVD-version.

// Utan nostalgi har vi ingenting - GeorgVanHalen