mitt livs bästa bakfylla

För en tid sedan hade jag varit ute på partaj och gallaj. Efter det mådde jag inte så bra. I vanlig ordning vaknade jag alldeles för tidigt och på något sätt hittade jag min väg fram till Happy Video Game Nerd på youtube.

Jag spenderade ca två timmar genom att bara titta på klipp efter klipp och blev bjuden på mitt livs bästa bakfylla. Happy Video Game Nerd är en kille i min ålder som recenserar TV-spel (främst äldre) på ett kul sätt. Det märks att han vet vad han pratar om också. En rekommendation till alla andra som inte riktigt kan förstå att 90-talet är över :)

Det som fångade mig och gjorde att jag fortsatte titta i flera timmar var inte alltid recensionerna i sig utan att jag kände igen mig själv väldigt mycket i denna kille. Jag är inte särskilt lik utseendemässigt och många andra som känner mig skulle inte se någon likhet alls. Men vem känner mig bättre än jag själv? Right.. Right !

Faktum är att jag aldrig känt igen mig själv i en annan person lika mycket förut. Om jag skulle varit uppväxt i ett liknande område i amerikat hade jag i princip kunna blivit honom :P


      Happy Video Game Nerd är den mindre killen till vänster

// GeorgVanHalen

R.J.D

Söndagen den 16:e Maj 2010 avled en av rockens största ikoner: Ronnie James Dio. Jag var lite sen med att snappa upp information om detta. Fick reda på det genom att gå in på Flashback och rös i hela kroppen när jag insåg att det var ett faktum och inget påhitt.

Många kändisar har använt sig av och använder sig fortfarande av stora mängder alkohol, droger, cigaretter och andra onyttigheter. Ronnie James Dio var inte en av dem. Han var känd för att satsa på musiken i första hand. Därför trodde jag att han skulle ta sig igenom cancern och leva i minst tio år till.

                                

Det tråkigaste för egen del när sådant här händer.. det är drömmarna som försvinner med honom. Drömmarna om att stå på diverse festivaler och uppleva några av de bästa kvällarna i mitt liv. Drömmarna att få, på mitt eget vis, uppleva något i stil med 60, 70 och 80-talets glada dagar som jag aldrig fick chansen till då det begav sig.

              

Nu är det upp till hans vänner att ge oss fans ett värdigt avslut på hans karriär. Jag tänker mig en konsert lik den Freddie Mercury (sångaren av Queen) fick när han passerade. Att andra storheter som varit involverad i Ronnnie James Dios liv samlas ihop för en magisk kväll. En kväll att rocka loss, säga adjö och samtidigt klargöra för världen vilken förlust som just skett.

// GeorgVanHalen

Kungen är tillbaka (under bältet)

Om James Brown var "the hardest working man in showbusiness"..
 då är Danko Jones "the hardest working man in rockbusiness".

Nu är han (eller rättare sagt bandet Danko Jones) tillbaka med det nya albumet Below The Belt. Som klart och tydligt syns nedan. Det finns givetvis på Spotify.I denna tid då många band försöker hitta nya möjligheter till rock genom att hålla på med experiment gör Danko Jones tvärtom. They goes back to the basic.
Detta är trummor, bas och gitarr med simpla och hjärtfyllda texter. Den tydligaste liknelsen är AC/DC men Danko Jones har en mer aggressiv framtoning. Gör inget misstag, detta är inte "Emo-rock". Detta är hårdrock som det borde vara!// GeorgVanHalen