Uncle Georg

Idag.

2009-10-28

Blev jag.. wait for it.. morbror !

Det är ett flickebarn som kanske kommer heta Isabel.
Eller Annabell (stavning på det?).

Nu är jag morbror sedan tre år tillbaka, men vissa saker vill man uppleva igen.
Och igen!

// GeorgVanHalen

Originellt av mig att skriva .. wait for it ... va? :P

rock n' roll name

Chuck Berry startade hela rockens chargong med sin hit Johnny B Goode, vilken framfördes med hans kända duckwalk (låten har därefter blivit omgjord av bl.a. AC/DC och Judas Priest).
                                           Därefter var allt igång.

            
                                         
Cash? Ja, tack! Men nu pratar vi Johnny Cash. En av de stora.

Vi fortsätter med namnen. Först ut var allas var vån Jimi Hendrix född till Johnny Allen Hendrix. Punkbanden Sex Pistols och Ramones hade frontmän med namen Johnny Rotten och Johnny Ramone. För att inte glömma The New York Dolls gitarrist Johnny Thunders.

Namn i all ära men tänk att ha det i ett låtnamn eller på ett album. Under året 1976 gjorde Thin Lizzy ett album som heter Johnny the Fox Meets Jimmy the Weed, på det album finns inte bara en låt med samma namn utan ytterligare en låt som heter kort och gott Johnny. Tolv år efteråt bestämde sig gitarristen Gary Moore att hylla sin döde vän Phil Lynott med låten Johnny Boy på hans skiva Wild Frontier, 1987. Kort därpå gjorde Red Hot Chili Peppers sin låt Johnny, Kick a Hole in the Sky. Givetvis ville inte Foo Fighters vara sämre, därför skrev de många år senare den riktigt bra låten Hey, Johnny Park!. Sist men inte minst har Pearl Jam slängt med låten Johnny Guitar på deras senaste album Backspacer, 2009.

Har ni fått nog av låt eller album namn nu ? Bra. Då går vi över till låtar med det i texten :D

                             

År 1976 släppte Aerosmith sitt möjligtvis bästa album, Rocks, och på den finns det en låt kallad Lick and a Promise med rader vilka lyder: "Johnny come late on a Saturday night", "Johnny like to gamble with his lady Louise" och för att inte glömma "And there Johnny looked and he smiled". En för den stora massan kändare låt är Walk of Life med Dire Straits där en rad går "Here comes johnny singing I gotta woman". En sista insats går till bandet P.O.D. (minns ni dom?) ett band med några hits i början av 2000-talet. I en av de större hitarna Youth of the Nation kommer denna raden in: "Johnny boy always played the fool, he broke all the rules so you would think he was cool".

Har ni upptäckt mönstret i allt detta? Namnet Johnny är det. Johnny. Varför alltid detta namn? Refererar alla dessa till min rockiga "granne" Johnny S ? Nej, givetvis inte. Men hur tufft hade inte det varit? :)

// GeorgVanHalen

Edit: Neil Young har en låt kallad "Johnny Magic" på sitt senaste album :)

GeorgVanHalen presenterar Toblerone

Det var inte senare än idag jag åt en Toblerone senast. Jag fick den av min far, vem varit på Färja till Tallinn med två goda vänner. Efter att avnjutit denna chokladbit kände jag mig tvungen att göra reklam med större genomslag än när Mona Sahlin försökte få sig en Toblerone.

Toblerone har faschinerat mig en längre tid. Varför ? Jo, för att ett av de få riktiga minnen jag har av en gammal klasskompis, Evelina, var just att hennes favorit var Toblerone. Det var fascinerande för det fanns en tid då jag inte gillade denna choklad och jag förstod ingenting över hur det kunde vara hennes favorit. Men nu förstår jag, nu när det även min favorit !

Mitt insider tips till dig är att förvara din Toblerone i kylskåpet. Då blir den hårdare och får genom det, enligt mig, en väsentligt godare smak. Företaget bakom Toblerone har precis som de flesta andra försökt sälja sin produkt i olika smaker och storlekar, min favorit är ändå originalet, gärna riktigt stor och jag verkar inte vara ensam om att tycka så..


               Snacka om en lyckad fikarast han måste upplevt

                                             
                                                                 Toblerone gör en glad
                                                            När var du så här glad senast? :P

                                     
                                              Brudarna älskar riktigt stora..


                  Grabbarna också!

            
                      Man blir även stark av Toblerone :)

... Frågan är nu bara.. när åt du Toblerone senast?

// GeorgVanHalen