en mans värld

Vår vän James Brown konstaterade att det var en mans värld i låten "It's a Man's Man's Man's World"? Så kan det mycket väl varit, men det som en gång var verklighet går idag att ifrågasätta.

Tjejer ska inte gå hem ensamma det är idag ett faktum. Det är något vissa individer har sett till; Rånare, misshandlare och andra med liknande intressen. Men skräcken har idag gått till absurdum. Blickarna man möts av på kvällstid är inte bara av tjejer utan även pensionärer, tonåringar och faktist killar. En blick full med rädsla berättar att man ska hålla sitt avstånd. När blicken nått mig börjar de därefter gå snabbare och samtidigt undviker all kontakt. Vet du vad det sorgligaste är? Det är att jag är lika rädd för dom.

Svara nu på detta: Är den en mans världs?
Jag kallar det ingen mans värld, ingen av oss ska behöva leva på detta vis.

/ GeorgVanHalen

Dagens sånginsats: Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water

gripen och förnedrad

Två yngre väktare passerade mig under mitt korta besök i  gallerian. Det syntes klart och tydligt att problem uppstått och dom blivit tillkallade. När jag hade gjort mitt mötte jag samma väktare på vägen tillbaka. Då hade de gripit en kille på cirkus 20 år. Han skämdes otroligt med ett léende på läpparna och med två jämnåriga väktare på var sida. Flickvännen (?) och kompisen gick precis bakom och kunde inte hålla sig för skratt. Gripen, förnedrad och skrattandes fördes han till väktarnas hemliga kvarter.

/ GeorgVanHalen

Dagens sånginsats: Aerosmith - Walk This Way

en säng, en pizzakartong och ett mjölkpaket

Du trodde detta skulle vara en sexnovell..eller hur? Skäms på dig !

Det som står i rubriken är faktist saker jag sett på gatan, bortslängda saker.. skräp. Vanligt skräp? Nej, vanligt skräp är en ölbruk, en snusdosa eller en metro. Detta är intressant. Hur kommer detta udda skräpet ner på våra gator?

Att en lågstadielev slänger ett tuggummipapper på gatan är fel, men fullt förståeligt. Samma sak gäller ungdomar som lägger ölbrukar i parker, men men men.. hur hamnar en säng mitt på gatan? Det var ingen liten säng heller ska ni veta, minst två personer måste burit den. Istället för att låtit sängen stående i lägenheten eller slängt den på en sopstation bestämde de sig helt enkelt för att ställa den mitt på en gata i centrala Stockholm? Smidig lösning?

Härnäst kommer pizzakartongen ni i bilden. Antingen äter man pizzan på pizzerian eller tar man den hem, hur hamnar då en tom pizzakartong mitt på gatan? Äter man den hemma för att sedan lägga den på gatan istället för att bara slänga den i soporna? Än en gång blir jag fascinerad över hur dum en männska kan vara..om det inte är flera människors beslut dessutom!

Sist och minst kommer det lilla härliga mjölkpaketet. Mjölk är vanligtvis inget man dricker som en kaffe eller en Coca Cola på stan. Tog personen med sig ett tomt mjölkpaket till jobbet efter att ätit gröt och tappat den på vägen?

... Vart är mänskligheten på väg och vart är mitt vackra Stockholm som var världens renaste huvudstad för mindre än tio år sedan?

/ GeorgVanHalen

Dagens sånginsats: Gary Moore - That Kind of Woman