dejt på Donken

Under ett samtal med en kollega ramlade vi in på en diskussion om dejting. Kollegan berättade att hennes vännina med kille hade en av sina första dejter på McDonalds (Donken!). Killen föreslog inte ens att han skulle betala utan vänninan fick betala för sig. När de suttit och ätit en stund fick killen ur sig något i stil med "vill du ha något?".... Hon tackade artigt nej.

Kommentar: Inte för att jag är någon expert på dejting men det här var illa, riktigt illa. Konstigt nog är paret idag, år senare, fortfarande tillsammans!

True Story, GeorgVanHalen

snusk med Brüno


Igår bevittnade jag med vänner när Ali G blev Borat och Borat blev Brüno. Medvetet gör Sacha Baron Cohen ena karaktären värre än den andra. Värre på det sättet att han går en bit extra. Undrar vad han kommer hitta på härnäst? Det känns som att denna man kommer hänga med länge på ett eller annat vis.

I samma anda som i tidigare serier och filmer är humorn rå, dumförklarande (för de som utsätts) och snuskig. I Borat vill jag i mångt och mycket trycka på att det är den dumförklarande humorn som står i fokus. Här är det snuskandet. Inte så konstigt heller när huvudkaraktären ska vara homosexuell och se ut på viset som ovan visas.

- Ett tips är att inte se denna film på en första dejt (I'm just saying!)

Om inslagen är fejkade eller ej är svårt att säga. Personerna bakom filmen påstår att allt är äkta, men vissa saker känns lite för konstruerade. Ett antal scener går för långt, enligt mig, det  blir till slut bara snusk och själva humorfaktorn försvinnner om man inte är en av dem som verkligen gillar överdriven humor. Vilket jag inte alltid gör. Men filmens budskap kanske inte främst är i humorn utan att i chockandet och att han driver med samhället vi lever i. I det hänseendet fungerar den perfekt.

Kommer Sacha Baron Cohen gå ännu längre med nästa karaktär / film? Mycket möjligt, men personligen vill jag hellre se lite mer muntlig form av humor, satir och ironi. OK, Let's Go !

Brüno tar homosexualitet på vita duken till en ny nivå, GeorgVanHalen

Ode To Phil Lynott

                                                

                              
                                 

Statyn på bilderna ovan oss skildrar en helfiger i brons på Phil Lynott. Statyn är belägen på Grafton Street i Dublin. De övriga personerna har jag absolut ingen aning om vilka de är, men en dag skulle jag vilja stå på liknande sätt brevid denna statyn, precis som dem. En vacker dag skulle jag också vilja stå där och posera brevid min vän Phil Lynott.

"How can I leave the town that brings me down
That has no jobs
Is blessed by God
And makes me cry

Dublin
"


- Citat ur låten Dublin av Thin Lizzy.


see you in Dublin, GeorgVanHalen