there's a new Europe in town

                   

Det var min tur att gå på Europe som uppträdde på Hovet, 091228. Jag gick dit alldeles för tidigt vilket slutade i att jag köpte en suspekt Europe-halsduk. Ute i mörkret, ute i biljettkön fanns det några entusiaster längst fram vilka började sjunga några av bandets låtar :)

Väl inne var det lugnt. Det spelades musik av bl.a. Def Leppard och Thin Lizzy medan man väntade in förbandet. Förbandet (minns ej namnet) kom, körde sin grej.. lite väl länge. De var inte dåliga, men det var Europe man betalat för och således det man ville se. När förbandet var klara blev det en paus. Någon dyker upp på scen och det är .. ytterligare ett förband (ett gäng tjejer), de gjorde också sin grej. Båda banden var säkert bra men totalt okända för mig och tillsynes den övriga publiken. Sammanlagt körde de i över 1 timme och 15 minuter. Personligen hade jag gärna skippat allt det där och gått direkt till självaste Europe. Jag är med stor sanolikhet inte ensam om den åsikten.

Nåväl, Europe dundrar in på scen till låten Last Look At Eden, en bra start!

Bandet kör igenom minst 1 låt ifrån varje av deras 8 studioalbum. En riktigt genomtänkt låtlista dessutom. Problemet just i detta är de stora skillnaderna på Europes material ifrån deras tidigare karriär och deras comeback. De försöker verkligen marknadsföra sin nya musik och framträder den bra. Men samtliga nyare låtar förutom Last Look At Eden och New Love In Town faller kort hos publiken. Varför? De har inte hört något av det tidigare och "alla" är endast ute efter Carrie, Rock the Night och givetvis The Final Countdown. Bandet lämnade scenen innan de framförde The Final Countdown (vilket självklart var uppgjort), de klappades in av publiken och rev av nya The Beast och The Final Countdown. Många, som hade sittplats, ställde sig upp och sjöng med till den sistnämnda. Mäktigt faktist. Jag ringde bror min och han fick lyssna på en del genom mobilen :)

Tack vare publiken, på gott och ont, tillhörde "brud låtarna" Carrie och New Love In Town konsertens bästa. När publiken väl gick igång med sina händer i luften och sång var konserten guld. Jag fick gåshud vid flera olika tillfällen. Av de rockigare låtarna var Seven Doors Hotel och Cherokee bland de bästa. Konserten svepte förbi snabbt, hur lång den egentligen var har jag ingen koll på och det är väl så det ska vara när man har kul?

Jag är definitivt nöjd, men tycker att folk oavsett konsert ska lyssna in sig på bandet innan de går. De får uppleva en bättre konsert och konserten i sig blir bättre.

// GeorgVanHalen 

humor av den lägre kvaliteten

Idag var jag på Nationalmuseum. Efter en tid fick jag syn på ett par, ett äldre par. Skulle gissa på att de var i 50 års åldern. De gick runt utanför utställningarna där det bland annat finns statyer.

Vad är statyer? Precis, nakna.

Mannen tittade på en av statyerna och sa: "Han var inte välutrustad.."
Därefter fick han syn på mig och skämdes och det borde han gjort. Det där var låg humor :-)

// GeorgVanHalen

du och ditt dejtande

Efter långa funderingar och sömnlösa nätter har jag kommit fram till att det finns två typer av dejtande människor. Först dom som dejtar lättvindligt, sen dom som tar det mer seriöst och inte bara dejtar "vem som helst".

Detta är mer än tydligt nu när dejtandet över internet verkar tagit över, totalt. Det är inte ofta jag hör om ett par som mött varandra på det klassiska sättet. Genom en skolklass, ett arbete, en gemensam vän. Eller jo, det är klart man hör om det men det blir alltmer ovanligt. Det kan vara jag som har skum bekantskapskrets också :-)

Hur gör du eller om du nu inte dejtar från internet, hur skulle du göra om någon söker upp dig och du är attraherad av personen på diverse bilder och personen verkar trevlig. Skulle du gå på dejt eller bestämma denna dejt efter endast en dag eller två?

Jag, GeorgVanHalen, råkade ut för en incident nyligen. Det hela kändes... absurt.
Låt oss ta det hela i steg, då blir det enklare att hänga med:

1. Jag sökte upp en tjej på en community och gav en flirtande kommentar.
2. Hon blev smickrad.
3. Vi fortsätter skriva. Allt går trevligt till.
4. Kort därpå får jag reda på att hon just varit på lyckad dejt.
5. Jag förblir trevlig men förstår att detta inte kommer leda någonstans.
6. Hon fortsätter skriva och insisterar på att jag lägger till henne på MSN.
7. Jag går med på det.
8. Snart frågar hon om vi skall träffas under den nuvarande ledigheten.
9. Vid detta skede har vi bara haft kontakt i 1 eller 2 dagar. Därför avfärdar jag hennes förfrågan på trevligaste vis. Nej, jag avfärdade det inte ens utan skrev att jag ville lära känna henne bättre innan eventuellt möte.
10. Det tog hon, tydligen, personligt och blev otrevlig. Hon tog även bort mig från MSN (även då inte ett enda ord blivit utbytt där).
11. Behöver jag säga att konversationen via communityn dör ut snart också?

- Det ska även tilläggas att denna tjej inte bor i Sverige för tillfället utan i ett av grannländerna och skulle hit på besök.

Saker som detta gör mig inte särskilt sugen på att hålla på och fjanta runt på internet. Det är bättre på det gamla vanliga sättet, precis som med allt annat. Won't you tell me... Where Have All The Good Times Gone !

// GeorgVanHalen