70's Aerosmith

                     
Aerosmith
 
De flesta har vid något tillfälle hört talas om Aerosmith. Antingen har man hört deras comeback hit "Walk This Way" med Run DMC eller deras mastodont hit "I Don't Want to Miss a Thing" från filmen Armageddon eller så har man hört "Dream On" som ofta benämns 70-talets bästa ballad. Problemet ligger i att ingen av dessa låtar ger någon speciellt stor dragning för en vanlig rocklyssnare, den förstnämnda är hälften hiphop, den andra är en Pop/Rock ballad och den tredje är grymt sönderspelad.

Men om gruppen bara har tre hits, hur kommer det sig då att gruppen sålt över 100 miljoner album? Givetvis finns det mycket mer musikaliskt godis om man bara letar vidare i deras katalog. Kanske främst ibland deras 70-tals album som är rhytym-, gitarr riffs- och sex-appeal baserade gentemot deras 80-tal och 90-tals material som är mer inriktade på att göra högljudd Rock med en stor dos höga toner och pop-influenser som ska fungera att snärja sådana som egentligen inte gillar Rock. Vad man gillar bäst är en smakfråga, för Aerosmiths härliga live-vibbar hörs tom. i deras sämsta låtar (givetvis har de, som alla andra band, släppt några låtar som de skulle kunnat skippa).

70's Aerosmith tror jag dessutom skulle kunna attrahera människor som vantligtvis lyssnar på Motown eller liknande pga. att musiken är uppbyggd mycket på svängig rhythm till skillnad från de flesta andra rockband som är ute efter snabbhet, instrumental perfektion eller hårdhet.

För dig som gillar balladen "Dream On" finns några andra riktigt tunga ballad inspirerade låtar.

Seasons of Wither (ifrån skivan Get Your Wings)
You See Me Crying (...Toys in the Attic)
Home Tonight (...Rocks)
Kings And Queens (..Draw the Line)

Diggar du härlig riffrock som "Same Old Song And Dance" vilken finns med på Guitar Hero III?

Mama Kin (...Aerosmith)
Woman of the World (...Get Your Wings)
Train Kept A Rollin' (...Get Your Wings)
Toys in the Attic (...Toys in the Attic)
Last Child (...Rocks)
Sick As A Dog (..Rocks)
No Surprize (...Night in the Ruts)

Tveka inte att spana vidare om detta gjort dig lite intresserad, du kommer inte ångra dig!

/ GeorgeKidd

försvann likt en dröm

Jag gick en liten promenad, Sveavägen fram och tillbaka, för att jag var sugen på att köpa en CD-skiva. Skivan blev Led Zeppelin III, men det är inte så väsentligt i denna berättelse. Det var nämligen så att när jag nästan var framme vid höghusen längst upp på Sveavägen gick en liten man fram till mig. Han gestikulerade att han ville veta tiden. Medan jag tog fram min mobil sa han: Hoppas klockan är 4 (dvs. 16:00) och tiden var 16:12 vilket jag berättade. Då sa han: yes. Därefter sprang den lilla mannen som ett glatt barn på julafton imotsatt riktning, snart var han borta och han försvann likt en dröm.

/ GeorgeKidd

LONDON BABY!

- Min nyårsresa till London började med att jag förlorade 980 kronor på ett provisoriskt pass (engångspass). Vilket de senare fråntog mig på vägen hem (damn them!):- Ett av Londons största turistattraktioner är Big Ben, men jag såg även Little Ben:
 
 

- Är det någon som sett Vänner avsnittet då gänget åker till London för att se Ross gifta sig med Emelie? I samma avsnitt vill Joey leka turist och köper en stor U.K hatt och går in i sin karta för att hitta runt i stan. Jag vill givetvis inte vara sämre, så jag var tvungen att köpa en sådan hatt :)
Nedan står jag på mitten av Trafalgar Square med min nya mössa.(Senare i veckan gick jag förbi Victoria Station där en medelålders mörk busschaufför med världens basröst pekar på min mössa och skrattar (hahahhaha) och säger: Look at his hat! Lätt en av de skummaste skratten jag hört!)

- I London ville de konstant varna folk för gapet mellan tågen och perrongerna. Med en irriterande röst säger de: Please mind the gap. Nåväl, jag säger: FUCK THE GAP :D

  

- En dag åkte jag ner till "Camden Town" vilket påminner lite om Vattenfestivalen och precis under denna skylt (se bilden) frågade en något suspekt mörk kille till mig: "Do you want one?". Jag tror han refererade till lite "weed".- Det blev även en snabbis till Soho, vilket är Londons kinky place. Vad är detta för slags affär på bilden tro? Jag behövde dock inte köpa något där, för på en annan plats hittade jag free porn.

 

- Anledningen till resan var att fira nyårsafton där, vilket vi gjorde på en centralklubb vid Piccadilly Circus. Vid tolvslaget började folk ställa sig på baren och dansa, nice! På bilden brevid är yours truly, en ny version av Filip från min gamla parallellklass i högstadiet samt min resekamrat Dennis och hans vän Tia.

 

/ GeorgeKidd