ett steg emot en traditionell blogg

Min blogg består mest av lite sköna kommentarer, musiktips och minnen. Nu ska jag fylla den med ett vanligt inlägg om vad som hänt på sistone, det du.

Förra helgen kom min barndomsvän Marko (som varit bosatt i England halva livet) och hälsade på, då blev det en promenad i mina kvarter (hans gamla). Sedan var vi på Andy Warhol på Moderna Museet för att hans bror är konstintresserad. Andy Warhol var inte riktigt en frisk man, han får Milli Vanilli att framstå som normal :)

På måndagsnatten fick jag ett samtal 01:50 av samma Marko som nu var tillbaka i England. Jag svarade inte (vem f** ringer 01:50 på måndag?), en sekund efter får jag ett SMS "snella svara inte". Han ville endast lyssna på mitt mobilsvar med hans polare, så på IQ svaret hörde man lite garv och engelskt strunt...hmm.

Övriga veckan bestod av lite jobb al'a väktare, trevligt med lite pengar.

På ett av jobbpassen fick jag syn på nyaste numret av "Aktiespararen" där min fars bästa vän (dvs. en man jag känner mycket väl) Göran Gezelius "VD för Gunnebo" var på omslaget. Han var även med i en tre sidors artikel vilket var trevlig läsning.

I lördagsförmiddag var jag i Hagaparken med "Ms. Date", det var trevligt .. Hagaparken är nice, jag har lite för allmänna minnen av parken genom barndomen bara som försvunnit lite. Sedan blev det lite Thai-käk på ett ställe i närheten, mycket bra!

That's about it, I guess. 

/ GeorgeKidd

ett skämt al'a väktarträsket

Just nu är jag djupt nere i väktarträsket dvs. jag jobbar mycket som väktare. Det blir många timmar i en reception. Det är olika ansikten man ser varje dag när man kommer till jobbet och ser vem dagens kollega är. 

En dag nu i veckan var det en manlig gäst som kom och sa att det var stopp i handikappstoaletten. Jag ringde in till Bevakningscentralen.

Telefonsamtalet (ungefär som det lät)
Georg: Hej, Georg i recepetionen här. En man kom just förbi och sa att det var stopp i handikappstoaletten runt hörnet. Vem ska jag kontakta för att få det återgärdat?
Kollegan: Det är du som ska ta hand om det (lång pause)... jag skojar bara. Jag ringer och ordnar att det blir gjort.
Georg: hehe, tack då.

haha! Så skön kollega, vet inte riktigt vad han heter, men jag kommer nog att träffa honom igen.
För ni vet väl? Väl nere i väktarträsket så finns det ingen väg upp!

/ GeorgeKidd

ett underligt försök

Jag var på Palatset idag och pluggade. Pluggandet gick ganska bra, det blev några timmar åtminstone.

På Palatset bokar man ofta sittplatser, något jag aldrig gjort men antagligen borde börja med. Två tjejer hade bokat och stötte bort mig, jag satte mig vid platsen bakom. Efter ett virrade en asiatisk grabb förbi (en grabb med konstig överläpp). Han frågade en av tjejer som tidigare tagit min plats om vilken numrerad plats hon satt vid (det fanns många lediga platser i närheten). Sedan försvann han ett bra tag, men kom tillbaka och hade nu bokat hennes plats (samma plats han frågade om tidigare) och sa: pratar du svenska? din reservation har utgått och jag har bokat denna plats....
 
Efter lite mummel mellan de båda gick grabben iväg och tjejen förstod ingenting.

You see? Tjejen var också asiat och kanske en 7:a, medan grabben var kanske en 3:a.
Vad han nu höll på med, förstår nog ingen...inte ens han själv, men jag tror att detta vara ett extremt patetiskt försök att få hennes uppmärksamhet. Way to go buddy!

Klargörelse
(om utseendebetygen):

1
: STAY AWAY FROM ME!!
5: Helt normal, funkar för de flesta
10: Let's make some babies ;)

/ GeorgeKidd