en liten lärdom, signerad Van Halen

26772-23

Eddie Van Halen (som bilden föreställer) var under sin storhetstid i bandet, Van Halen, en av de bästa gitarristerna genom tiderna. Han är ingen vacker varelse, men denna bild som jag fångat upp från ett liveklipp när han spelar Van Halens "Summer Nights" är bara så härlig. Man, iaf jag, blir väldigt inspirerad över att se honom live. När han spelar gitarr ser man verkligen på honom att han njuter och han gör det med ett léende, det förde Van Halen in rock n' rollens värld. Medan andra band skulle se hårda, grova eller nonchalanta ut stod Van Halen bara och log. Det ser verkligen ut som att de har kul på scen också. Detta är kanske något att tänka på i vår värld.
 
Det känns som att man konstant måste bry sig om ytterligheter som parfymer, klädsel och styrketärning i dagens samhälle. På Stockholms gator finns det väldigt mycket snygga tjejer, men vissa vilka är estetiskt snygga ser extremt tråkiga ut. Då spelar det ingen roll hur "snygga" de är. De får charmfaktor 0.

Kanske är de rädda för att le, de kanske inte är lika snygga då?
Kanske de har rätt, men ett glatt léende är bättre än det mesta!

Dagens läxa: Never forget to smile =)

Kommentarer:

1 Cosmic Moose:

Haha, där sa du nåt! Tänkte inte alls på att kvinnan också kan vara odågan i en relation!:P

Men åh! Om du ska ta upp en händelse som var så bra att du fick glädjetårar får du ju säga VAD det var du gjorde! Din drummel! :P
Vad var det för tenta förresten? Kan hålla med om att känslan efter en bra insats på ett prov är fantastisk! Hoppas att du får bra betyg. =)

Det är faktiskt ganska tråkigt med alla snygga men döda ansikten på stan. MEN, nu när det är sommar vågar alla snygga (och mindre snygga) le lite extra! ;)

2 Cosmic Moose:

Företagsekonomi? OM du pluggar det måste du väl ändå ha någon sorts plan inför framtiden. Kul att du slog personligt rekord =)

Haha, du säger "ungdomarna" som om du inte var en del av de/oss. =)
Men det är inte så lätt alla gånger att skjuta undan de utseendefixerande budskapen som median så vänligt matar oss med. Utseende är allt nu för tiden. Det tar oss ungefär 1.5 sekunder att avgöra om någon är snygg eller inte. Sen dömer vi personligheten utifrån det. Sorgligt egentligen, men alla gör det.
Samtidigt är det nog viktigt att påpeka att vikten av utseendet försvinner en smula när man lär känna människor riktigt bra. Det är kanske därför folk är så dryga just på stan. Man har bara 1.5 sekunder på sig att "träffa" människor och väljer då att imponera så mycket med utseendet som möjligt.

3 Cosmic Moose:

Haha, OM:et blev av misstag för stort. Helt sjukt att bara det kan ge en hel annorlunda innebörd i meningen. Och äntligen funkar mina citationstecken =)
" " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " "

4 Cosmic Moose:

Haha, fan vad roligt! Jag vet inte riktigt om jag tror på att du använder ditt lilla dömarsystem så mycket som du påstår, men det verkar ännu mer orättvist än att döma efter utseende. Tänk på den stakars sate som är både ful OCH ser ut som någon du inte tycker om? Denne lyckas ju aldrig ta några poäng, varken för det yttre och det inre! :P

Någonstans tycker jag faktiskt att det är ganska bra att man dömer efter utseende. De människor som ser bra ut har förmodligen lagt arbete på deras yttre och förtjänar då lite uppskattning i alla fall. Förresten anser jag att de flesta har potential att vara snygga om de bara jobbade lite på det. Smaken är som baken, dessutom. =)

Okay, that is enough preaching for one day :P

5 Cosmic Moose:

Jo, men jag tror att de flesta faktiskt använder sig av "din" teknik varken om de vill det eller inte. Man kan ju inget annat än att bli påverkad när någon påminner en om en person man tycker om. =)

Samtidigt som samhället förkastar tjejer (och killar) som inte är trådsmala, respektive muskulösa, så är det ändå var och ens uppgift att själv ta distans från det budskapet och älska det man tycker är hett. Du säger att du gillar mulliga brudar, och det är säkert många fler som känner likadant. Det är därför upp till er att göra era röster hörda! Protestera på stan vettja :P

Sjukt nog tror jag faktiskt att de snygga, som jämt ska se perfekta ut, i själva verkat har dålig självkänsla. Alla tror att personen i fråga vet att de är snygga och därför låter bli att påpeka det. Men de "mulliga" tjejerna får höra komplimanger jämt eftersom att alla antar att deras självförtroende är i botten. Orättvist är det!

6 Cosmic Moose:

Precis. Just det här att alla tycks vilja ha uppskattning jämt visar bara hur dåligt vi egentligen mår. T o m modeller, som man anser vara snyggast, tvivlar på sig själva och tycker att de andra modellerna är mycket snyggare. "Samhället" har lyckats få alla att bli osäkra. Om någon, trots allt, tror sig vara snygg/duktig blir de genast till ett hatobjekt och stämplad som diva. Man vill inget annat än att sätta den uppblåsta människan på plats (det finns en miljard exempel på sådana "divor" på american idol).

Det fina i den här kråksången är, sägs det, att man tonar ner det utseendefixerade med åren. En kvinna i 30+ åldern börjar just hitta sig själv och upptäcka att hon inte alls är så pjåkig. Hm, kanske därför jag tycker att Sex and the city är så underbart och glammit =)

ps VÅGA hitta ett sätt att klanka ner på SATC nu :P ds

7 Cosmic Moose:

Haha, ja som tvååring når man förmodligen höjden av bra självkänsla. =)
Nja, vet inte om jag har det som krävs för att leta barn. Hur gör man lixom? :P
Rain check on that.

I helgen ska jag träna och bara ta det lungt. Eventuellt lite plugg. Själv då? Vad heter du förresten människa? :P

8 Cosmic Moose:

Haha, okej Herr Hägglund, då vet jag ;)
Men hallåaaa! Du har ju redan frågat vad jag heter! o_O
Menar du att du inte minns? Hur ska man kunna ha en rumskompis som inte ens kan lägga en simpel grej som ens namn på minnet? Du är förmodligen också en sån person som knycker fjärrkontrollen och sen inte minns var du la den sist! :P

ps. namnet är förresten bara exotiskt för någon som kommer från andra sidan jorden. Så det så. ds

9 Cosmic Moose:

Aha, men hur vet jag att du bara inte har kollat upp mitt namn i dina tidigare kommentarer?

Vad pratar du om? Flum , flum, flum! =)

10 Cosmic Moose:

Hahah, lägg aaaaav dåå =D
Du är så sjkut störd!
Förresten visste jag det där med påsarna! Så det så! *lipar långsamt som en riktigt snorunge*

Kommentera här: