en liten lärdom, signerad Van Halen

26772-23

Eddie Van Halen (som bilden föreställer) var under sin storhetstid i bandet, Van Halen, en av de bästa gitarristerna genom tiderna. Han är ingen vacker varelse, men denna bild som jag fångat upp från ett liveklipp när han spelar Van Halens "Summer Nights" är bara så härlig. Man, iaf jag, blir väldigt inspirerad över att se honom live. När han spelar gitarr ser man verkligen på honom att han njuter och han gör det med ett léende, det förde Van Halen in rock n' rollens värld. Medan andra band skulle se hårda, grova eller nonchalanta ut stod Van Halen bara och log. Det ser verkligen ut som att de har kul på scen också. Detta är kanske något att tänka på i vår värld.
 
Det känns som att man konstant måste bry sig om ytterligheter som parfymer, klädsel och styrketärning i dagens samhälle. På Stockholms gator finns det väldigt mycket snygga tjejer, men vissa vilka är estetiskt snygga ser extremt tråkiga ut. Då spelar det ingen roll hur "snygga" de är. De får charmfaktor 0.

Kanske är de rädda för att le, de kanske inte är lika snygga då?
Kanske de har rätt, men ett glatt léende är bättre än det mesta!

Dagens läxa: Never forget to smile =)

Jag hoppades att du skulle glömma...

För någon timme sedan var jag på min närliggande matvaruaffär, där det var  en mindre lunchrusning. Namnet på affären nämner jag inte, vill inte dra ner en stor affärskedja på en persons misstag.

Jag hämtade mina Ballerinakex (vilka kostade tolv svenska kronor), ställde mig i kön. När det var min tur tog expediten betalt för mina kex i vanlig ordning och jag gav honom en tjugolapp. Sedan tog jag mina kex och han gav mig ett kvitto, men inga pengar tillbaka (20-12 = 8, you know).

Jag stod och kollade på honom i några sekunder, men han reagerade inte.
Därefter sa jag: Pengarna...?
Han svarade: Ahjuste, jag hoppades att du skulle glömma...
Därefter fick jag mina efterlängtade pengar.
Han sa: Det ska inte hända igen.
Jag svarade: Det hoppas jag.

Haha, vad är det för svar? Finns det inga regler på vad man ska säga till kunderna?
Alla som läst lite psykologi vet ju att i grunden av sådana skämt finns det oftast en gnutta sanning dvs. han ville ha pengarna för sig själv.

Vilka lirare det finns och vad är det för värld vi lever i ?

Seven Seas of Rhye

Queen - Seven Seas of Rhye

Låt nummer 11 från deras skiva: Queen II, 1974.

Antagligen en av Queens kändaste låtar (iaf för de äldre generationerna och riktiga Queen fanatiker).
Låten är 2:48 lång, de har även en kortare instrumental version på deras debutalbum som är 1:15 lång, även den kan vara värd att spana in men den längre versionen är avsevärt bättre. Om du får händerna på deras DVD "Queen - Live at Wembley" är liveversionen av Seven Seas of Rhye ett måste!