316

Van Halen - 316

Låt nr 10 från plattan "For Unlawful Carnal Knowledge", 1991.

Låten är ett gitarrsolo på tiden 1:29 och även skivans enda gitarrsolo i form av en egen låt. Eddie Van Halen (gitarristen i bandet) får ofta påhopp för att bara kunna spela snabbt utan känsla. Denna låt motbevisar detta påhopp. Solot är 110 % ren härlig gitarr-känsla. Bilden visar Eddie Van Halen under sin storhetstid. Efter att ha sett ett antal liveklipp från Van Halen konserter, intervjuer osv. måste jag säga att jag saknar en tid, en tid då jag knappt var född.

EVH (1)

En klassiker ifrån B-G

Jag gick i mellanstadiet närmare bestämt i årskurs sex om jag inte minns helt fel och varje Nyår och Valborgsmässoafton hade jag spenderat med familjen G. Dagen i ära var Valborgsmässoafton under året 1998 (?). Familjen G bodde i en härlig villa. Bestående av två plan. Det översta planet var i princip övertaget av alla barnen.

Jag satt antagligen vid datorn, som vanligt på plan två, när en person kom upp för trapporna. Det var deras granne M, vem var i min ålder. Jag hade aldrig hört talas om personen och visste inte att han skulle komma, därför tänkte jag: vem *** är det här?

Till slut frågade jag eller min bror E, B-G, hur de kände denna person? Då svarade B lite skämtsamt något i stil med "Jag vet inte riktigt vem han är eller vad han vill, han kommer bara kommer hit ibland". 

Lätt en av de skönaste kommentarerna jag hört, den ligger på topplistan, no doubt! 
 
Det visade sig sedan att denna M var en granne som hade spenderat mycket tid med familjen tillräckligt för att ha blivit som en familjemedlem. Han kanske tom. hade hem nycklar, men det kan vara mitt minne som vacklar!

/ GeorgeKidd