när han slaktade det svenska språket

Häromdagen var jag på en ny Ica Supermarket och skulle köpa diverse saker att tugga på till tentan samma dag. Nära kassan har de godiset och där stod tre stycken unga tonåringar, låt oss säga 13-åringar. De skulle köpa billigt godis (precis som alla andra små ungar). Just i detta fall skulle de köpa och dela på en chokladkaka, ni vet de där billiga Marabou kopiorna med grönt omslagspapper.

När en av killarna skulle fråga de övriga vilken chokladkaka de skulle ville köpa sa han: "onöt eller nöt?" när han refererade till en traditionell och en nötfylld chokladkaka. Tacka gud för att det fortfarande finns sköna människor där ute. Så här dålig svengelska går knappt att hitta :)

/ GeorgeKidd

några självklarheter att tänka på

Självklarhet 1: Titta inte ner på marken när du är ute och går, det är ett tecken på dåligt självförtroende. Då måste  du gå åt sidan för folk och okända kommer inte respektera dig.

Självklarhet 2: När du lyssnar på din IPod (eller liknande) på t.ex. en buss. Sitt inte då som en zombie och glo! Jag menar, är det dålig musik du lyssnar på eller? Gunga i takt lite, stampa med fötterna, små trumma med händerna. Gör vad du vill, men sitt inte där som ett lik.

Självklarhet 3: Det är tydligen bevisat att man blir gladare av att le, det är också mindre ansträngande för kroppen att lé än att ser sur ut. Så LE på stan. Speciellt ni söta tjejer!

Om ni inte följer mina självklarheter kommer ni göra att jag ser ut som bilden nedan!
Är det så ni vill ha det? :D

Dawson

drömmen om amerika (american pie)

När jag var ung var jag betuttad i filmerna "American Pie". Inte de nyutsläppta fiaskona som endast snott titeln eller den tredje filmen som handlar mer giftermål och vuxenlivet, utan originalet och efterföljaren. American Pie 1 och 2.

De flesta tror antagligen att det är de överdrivna scenerna som dragit mig till filmerna t.ex. när "Finch" blir Shit-Break, när Jim stoppar en trumpet i rumpan eller när Jim limmar fast sig själv, i sig själv. Well, that's just wrong! VERY WRONG!

Den tredje filmen "American Pie 3: The Wedding" har lika mycket överdrivna skämt-scener, men någonting saknas. Iallafall för min del.

Det som saknas är små detaljerna och "gänget"-känslan. American Pie filmerna kommer antagligen alltid bli sedda som komedifilmer för fjortisar, vilket jag delvis håller med om. Visst, den ovanförda diskussionen om den överdrivna humorn stämmer väl in i den kategorin. Men som väldigt få tonårsfilmer fångar denna film faktist upp en stormängd av gemenskap. I princip är alla skådelspelarna är rätta för sina roller.

Det som fångar mitt intresse i filmen är inte heller allt snuskeri och sex utan det jag uppskattar med denna film är de kvicka kommentarerna, collegekänslan, "gänget och jag", Stifler och Finch's små egenheter, MILF-grabbarna osv.
 
Exempel är klassikern ifrån första filmen när grabbarna sitter och pratar på trappan utanför "The Prom". Sedan diskuterar dom om de verkligen ska på Stiflers stora efterfest. Då säger (tror jag) Nova något i stil med: "This party is why we've been friends with Stifler" och Finch svarar: "We've been friends with Stifler??!" Så klockrent!

Eller i andra filmen då Finch babblar om "Tantric" och Stiflers inhoppande kommentarer.

Jag har haft många kompisar över åren, nära och mindre nära. Men något jag saknat rejält i mitt liv är "grupp-gemenskapen" bland fyra, fem, sex personer där alla känner alla bra. Denna film ger mig lite, nej! mycket av den känslan. Därför passar "American Pie" filmerna bra när man vill drömma sig bort om Amerikat, college och en form av gemenskap jag aldrig känt av....

/ GeorgeKidd